INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA-PORTUGALIA, AZI, 21.45, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Germania cea mare » Andrei Niculescu analizează şansele nemţilor la Euro

Germania este una din marile favorite la cîştigarea Euro
Germania este una din marile favorite la cîştigarea Euro

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 09 iunie 2012 01:16

Oprit de Spania la ultimele două turnee finale, Mannschaftul arde de nerăbdare să-şi ia revanşa.

Ceva s-a schimbat în ultima vreme. Fotbalul nu mai e jocul acela de 11 contra 11 pe care-l cîştigă nemţii. Mai nou, nemţii s-au cam obişnuit să piardă în momentele esenţiale, atunci cînd victoria e aproape şi trofeele se pot atinge cu mîna. Germania în 1996, la Euro, Bayern în 2001, în Ligă. Acestea ar fi ultimele întîlniri cu gloria ale nemţilor. Cam departe, nu vi se pare, pentru o naţiune obişnuită să conducă, să dicteze, să învingă?

Amestec exploziv
Două turnee finale consecutive, Spania a stat în calea Germaniei. În finală şi apoi în semifinală. Astăzi, Germania e un exploziv amestec de experienţă şi dorinţă. E printre favorite, aici nu s-a schimbat mare lucru, căci întotdeauna a fost. Impresia generală e că nemţii sînt mai puternici ca-n 2008, mai experimentaţi ca-n 2010 şi mult mai tehnici ca-n 2002, de exemplu, cînd reprezentau o echipă cu multă forţă şi cam atît.

Atunci, în 2002, după finala pierdută în faţa Braziliei, Germania a schimbat un pic linia. Klinsmann a început treaba, Low a continuat-o, deşi nu puţini sînt cei care cred că, de fapt, actualul selecţioner a fost mereu creierul. Impulsul Mondialului găzduit în 2006 a fost puternic, iar Germania a început să atragă în tricoul său multitudinea de naţiuni ce-i populează teritoriul. Mîndria germană n-a mai contat, aşa că azi Boateng, Khedira, Ozil şi Podolski urmează drumul început de Klose.

Stilul lui Low
La start, puţine lacune se observă privind lotul lui Low. Poate doar în apărare, unde Mertesacker rămîne, din pricina accidentărilor, o necunoscută. Sînt însă acolo Hummels, unul dintre cei mai buni, dacă nu cumva cel mai bun tînăr fundaş din Europa,  plus bavarezii Lahm, Badtstuber şi Boateng. Dar acest compartiment e un pic nesigur în duelurile cu adversari foarte tehnici şi combinativi.

În rest, modulul e spectaculos şi generos în opţiuni. Khedira şi Schweinsteiger sînt fixaţi la închidere, Ozil e omul paselor decisive, Gotze e starul lui Dortmund şi ţintă clară în mercato pentru toţi granzii, iar Kroos, Thomas Muller, Reus, Podolski şi Schurrle îşi dispută celelalte două locuri din spatele atacantului, Mario Gomez, cu eterna variantă aducătoare de goluri pe bancă, l-am numit pe Klose.

Germania a jucat foarte slab în "amicalele" de dinainte de Euro. Nu vă luaţi după aparenţe! E stilul lui Low să improvizeze, să facă experimente. În "oficiale", Germania e alta. Iar la acest European e una dintre marile favorite.

492523-caseta-germania-portugalia.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

 

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
plischi
plischi  •  22 Iunie 2012, 09:42

nici daca ii mai creste un picior, goetze n-are sanse sa evolueze ca titular, acolo unde nu loew ci bayern dicteaza totul. ii da clasa lui moeller, dar ce folos?!

minciulica
minciulica  •  10 Iunie 2012, 00:05

rusine tvr basist!!!!!

dynamovist
dynamovist  •  09 Iunie 2012, 21:27

Germania este una dintre putinele echipe care nu pacalesc fotbalul. Sper sa castige si Euro si Mondialul. Abia astept sa-l vad pe "gelatul" de cr7 cu capul plecat.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează