INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ASEARĂ, SEMIFINALĂ » RUSIA -SPANIA 0-3

Haraşo, Espana!

Articol de , - Publicat vineri, 27 iunie 2008 00:00

Spaniolii au intrat în finală folosindu-şi armele favorite. Jocul de pase şi tehnica individuală. Aragones a mutat din nou decisiv.

Viena, ploaie, gazonul rezistă. Sbornaia, suflet slav, an­tre­nor batav. Dincolo, tru­pa de copii a bunicului Luis. O armadă flămîndă de teritoriile nedes­co­pe­rite ale gloriei. Aceiaşi, absolut aceiaşi, Aragones a intrat în era prudenţei. Mingea se plimbă mult, însoţită mereu de o pereche.

Galben-roşu, roşu-galben. Aş­tep­tăm şi spectacolul, ce Dum­nezeu, avem altceva de făcut la o semifinală de Euro? Nu de-asta i-a trimis Spania acasă pe italieni? Să scăpăm de catenaccio! Nu a sfîrşit rău Olanda pentru că a dat peste o strălucitoare echipă ofensivă?

Repriză prea calmă

Viena, ploaie, gazonul rezistă, fot­balul e în pericol. Am văzut se­mifinale de Cupa României mult mai pasionante. Dar să nu fim rău­tăcioşi, hai să aprofundăm ele­men­tele tactice. Hiddink l-a lăsat singur în faţă pe Pavliucenko, iar Arşavin apare din linia a doua. Profită de asta Sergio Ramos, care poate urca liniştit, mai ales că în spate rămîn Puyol şi Marchena, oameni serioşi.

Primul lucru cu adevărat important al meciului se petrece în mi­nutul 34. Nu este o fază de poar­tă, ci schimbarea lui David Villa, accidentat, cu Fabregas. Argintul viu al lui Arsenal în locul gol­ge­terului Valenciei, să vedem ce ur­mea­ză. Nu urmează nimic, e pauză.

Goluri în serie

Începe repriza secundă. Sîntem tot la Viena, unde tot plouă, dar nu cu fotbal. Ba nu, sîntem salvaţi, pică golul spaniolilor. Centrare Iniesta, gol Xavi! Ruşii nu mai au ce să aştepte, e minutul 50. Hiddink reacţionează, Sicev îl înlocuieşte pe Saenko, Bilialetdinov pe Semşov.

Oamenii lui Aragones rămîn sus, în terenul apărat de Berezuţki şi compania. Torres mai apucă să rateze două ocazii, aşa să-i testeze cordul lui don Luis, care îi aruncă în teren pe Guiza şi Xabi Alonso. Spania e mai impede, “Ra-si-a, Ra-si-a” parcă s-a blocat. Da, s-a blocat la pasa lui Fabregas peste plăvanii lui Hiddink, iar Guiza duce scorul la 2-0. Apoi e rîndul lui David Silva. 3-0. Şi duminică avem totuşi o finală, Germania - Spania, care mai seamănă a finală de Euro. Haraşo?

11-1 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea spaniolilor, 20-8 în total.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  27 Iunie 2008, 22:57

Cum avem echipa,asa avem si ziaristi,echipa a jucat mediocru si ziaristii au fost la fel de mediocrii in comentarii.Cine ne poate educa?

 •  27 Iunie 2008, 10:16

Hiddink a demonstrat inca o data de ce nu sta pe banca tehnica a unei echipe mari. Inovatia de Liga lui Mitica cu Arshavin linga Pavliucenko s-a dovedit falimentara - unde o fi vazut nea ziaristul ca venea din linia a doua? Daca ala a jucat bine in spatele lui, de ce sa schimbi mai frate?! In plus l-a mai "facut" mare si pe Sergio Ramos, acesta nemaiavind adversar direct. Acelasi Ramos care la meciul din grupe a fost facut "clatita", nereusind sa cistige decit un singur duel

 •  27 Iunie 2008, 09:15

sa i se dea caseta si lui Chivu ca dar de nunta toate televiziunile se intereseaza doar de ce ciorapi va purta la cununie, si el dupa Banel a fost cel mai prost din lot. impresionant acest Silva , l-am remarcat din primul meci, i-a luat ceva timp antrenorului sa introduca inima Arsenalului:Fabregas, a venit si vremea Spaniei , ma bucur pentru ei Un antrenor care-l lasa pe Raul acasa stie de ce , Piturca va muri cu Florentin Petre in brate chiar daca acesta ajunge in divizia C

Vezi toate comentariile (6)
Comentează