INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRECIA - CEHIA 1-2

Îi e frică! » Explicaţia gafelor lui Cech: Portarul Cehiei şi-a pierdut curajul

Petr Cech (dreapta), afectat de gafa făcută la golul lui Gekas // Foto: Reuters +1   FOTO
Petr Cech (dreapta), afectat de gafa făcută la golul lui Gekas // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 21:52

Gravele accidentări suferite în carieră, fractură craniană în 2006 şi faţa tăiată de crampoane în 2008, au provocat teama portarului Cehiei în intervenţile care impun contactul cu adversarul.

Este considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii. Recent, în finala Champions League, Bayern - Chelsea, la 1-1, în minutul 84, a parat penaltyul tras de Roben. Apoi, la loviturile de departajare, a fost iar decisiv, blocînd şutul lui Olici şi aducînd trofeul lui Chelsea. Totuşi, în ultimul timp, uriaşul cu cască nu mai e acelaşi. Chiar şi colegii săi de la club vorbesc depre asta. Iar la Euro, Petr Cech, goalkeeperul Cehiei, e chiar o dezamăgire.

"Am greşit"
S-a văzut prima dată cu Rusia, cînd, la golul lui Şirokov, a evitat să blocheze balonul la picioarele jucătorului rus. Apoi, împotriva Greciei, a scăpat o minge la care se repezise şi colegul său, Sivok. S-a speriat şi a făcut un cadou nesperat pentru Gekas, a cărui reuşită a dat mari emoţii Cehiei. "Gafa a părut comică, dar se întîmplă în fotbal. A fost vina mea, am luat o decizie greşită la acea fază", a explicat Cech

Evită ciocnirile
Groaznica accidentare din 2006, cînd a suferit o fractură craniană după contactul cu Hunt, de la Reading, a lăsat urme adînci pentru Cech. Apoi, în 2008, la un antrenament, colegul său, Ben Haim, l-a tăiat pe faţă cu crampoanele. A avut nevoie de 50 de puncte de sutură. De atunci, Cech parcă şi-a pierdut curajul cînd e vorba de fazele în care contactul cu adversarul e inevitabil.

"Puteam să aştept puţin şi să prind uşor acea minge după ce Tomas trecea de mine. Am vrut să intervin înaintea lui, dar m-am panicat cînd am realizat că ne vom ciocni" (Petr Cech, portar Cehia)

5 goluri din 6 şuturi pe poartă a încasat Petr Cech la acest Euro, în partidele cu Rusia şi cu Grecia

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ronaldo666
ronaldo666  •  14 Iunie 2012, 01:53

cu aceste erori la pachet tot ramene unu dintre cei mai buni portari ai momentului chivu nu putea sa joace 5 meciuri pe an iar cech a jucat in parajul cu muntenegru cu casca in cap cu masca pe fatza zici k era batman sh in dubla aia a avut un cuvant de spus pt calificarea la euro

Vezi toate comentariile (1)
Comentează