INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - ITALIA 1-2

Inimă de mamă » Balotelli i-a dedicat dubla din meciul cu Germania mamei sale adoptive

Balotelli a fost abandonat în spital de părinți din cauza unei malformații intestinale +3   FOTO
Balotelli a fost abandonat în spital de părinți din cauza unei malformații intestinale

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 20:58

Adoptat la 2 ani de o familie italiană, ghanezul i-a dedicat "dubla" cu nemţii mamei Silvia, pe care a îmbrăţişat-o emoţionant după calificare. La finală, Mario a promis 4 goluri pentru tatăl Franco!

Bad Boy, King Kong şi Stupid Mario sînt numai cîteva dintre ştampilele răutăcioase aplicate rebelului Balotelli. Puştiul imatur cu creastă blondă, un singur neuron şi fundul în Nutella s-a dezlănţuit în sfîrşit şi, dincolo de "dubla" care a răpus Germania (2-1), a oferit cel mai emoţionant moment al semifinalei de la Varşovia.

SuperMario are şi un suflet de aur şi poate pentru prima oară a redevenit uman. După calificarea în finală, vîrful de 19 ani a plîns de bucurie în braţele mamei sale adoptive aflate în tribună.

Două pentru fiecare
Silvia Balotelli e femeia cea mai importantă din viaţa campionului de la Man.City. Mama adoptivă care din 1993 a încercat să-i restituie afecţiunea pierdută în primii doi ani de viaţă, cei mai dificili, a primit înapoi joi, la Varşovia, o parte din dragostea fiului vitreg.

"Este cea mai frumoasă seară. Am trăit cea mai mare bucurie sărutîndu-mi mama. Cele două goluri sînt pentru ea şi vreau să mai dau patru şi în finala de la Kiev, pentru că duminică vine şi tata", a mărturisit după meci foarte emoţionat SuperMario.

Părăsit după naştere
Micuţul Barwuah, pe numele lui ghanez, a fost abandonat în 1990 de părinţii naturali, Thomas şi Rose, imigranţi în Italia. L-au lăsat în Palermo şi au plecat la Bagnolo Mella, în provincia Brescia. Nu sărăcia i-a împins să nu-l crească, pentru că deja aveau o fată.

Motivul a fost o malformaţie intestinală ce necesita un tratament delicat şi o atenţie specială, pe care Thomas şi Rose nu s-au simţit capabili să i-o asigure. Mario nu i-a iertat niciodată că l-au abandonat, mai ales că după el au mai făcut doi băieţi, pe unul dintre aceştia, Enoch, aducîndu-l chiar şi la antrenamente la Euro!

Mama îl voia baschetbalist
Mario a rămas în spital pînă la doi ani, cînd familia Balotelli l-a cerut spre adopţie. În 1993 l-au luat acasă, tot aproape de Brescia, crescîndu-l împreună cu fraţii Cristina, Corrado şi Giovanni, prima devenită mai tîrziu ofiţerul său de presă, iar ceilalţi primii săi impresari. Silvia s-a legat foarte mult de mezin, pe care voia să-l dea la baschet datorită înălţimii (189 cm).

Un sport ce se împăca mai bine cu şcoala. Mama a avut grijă să nu neglijeze studiile şi l-a dus cu maşina să dea probe peste tot prin Lombardia. Pînă a ajuns să şi debuteze în Serie C1, la Lumezzane, la mai puţin de 16 ani.

"Am aşteptat atît de mult acest moment. Mama mea este destul de în vîrstă şi pentru că a venit pînă în Polonia să mă susţină trebuia să-i ofer bucuria asta" (Mario Balotelli, atacant Italia)

"Mario a jucat excelent, a fost concentrat şi a făcut exact ce i-am cerut. E un atacant modern, unic, dar atipic. E foarte puternic fizic, dar ştie să muncească şi pentru echipă" (Cesare Prandelli, selecţioner Italia)

4 goluri a marcat Balotelli în 13 meciuri pentru "naţionala" Italiei, trei dintre acestea reuşite la CE 2012

2 goluri din 3 şuturi a realizat Mario contra Germaniei. În precedentele 4 partide la Euro, a marcat un gol din 20 de şuturi

350 de mii de euro a plătit Inter pentru a-l transfera pe Balotelli în 2007. După trei ani l-a vîndut cu 28 de milioane la Man. City

Anagrama lui Altobelli
Italienii fac analogii cu CM 1982, cînd au cîştigat penultimul titlu mondial. Atunci îl aveau atacant pe Altobelli, acum pe anagrama sa Balotelli. Fostul vîrf al lui Inter a dat şi el gol Germaniei, fiind primul jucător ce vine de pe bancă şi marchează într-o finală mondială. După trei decenii, Italia îşi pune speranţe că Mario va reuşi să puncteze şi contra Spaniei şi să devină campioană europeană.

499258-balo.jpg
SuperMonti luptă cu Merkel
Imaginaţia debordantă a italienilor a produs o comparaţie hazlie. În timp ce Mario Balotelli îl bătea pe Neuer, un alt Mario, premierul, îi făcea "curte" cancelarului Merkel în summitul de la Bruxelles pentru a salva zona Euro. Pentru a avea acelaşi succes, i-au făcut o creastă în stilul golgeterului azzurro şi i-au asortat şi doi cercei din colecţia tizului său fotbalist.

499261-monti.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
vl1717
vl1717  •  30 Iunie 2012, 18:50

bai ce blana sunteti....sa moara curvilii=))))))daca e nascut in 1990 cum ati ajuns voi la concluzia ca are 19 ani....aoleu matematica asta nu va ajuta deloc....22 de ani are inaptilor!!!

crystima
crystima  •  30 Iunie 2012, 18:19
Postat de lucalina75 pe 30 Iunie 2012, 13:51

eu am fost ceam mai bucuroasa ptr dubla lui...m-am rugat la Dzeu sa le demonstreze tuturor cine e Balotelli.Am stigat GOOOLLL si am plans de bucurie de m-au auzit toti locatarii din KOPSBÜHL....SI MUREAU DE CIUDA CA TOTI SUNT NEMTI....ITALIA a demonstrat inca odata ca GERMANIA NICIODATA NU VA FI CAPABILA SA INVINGA O NATIONALA FORTE...

nu va suparati doamna lucalina ca va intreb, dar ce cautati in germania ? de ce nu mergeti dvs in italia sa va sustineti idolii indeaproape ?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Iunie 2012, 16:49

Foarte emotionant.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează