INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA

Mexes, out pentru Bucureşti? » Accidentat grav, liderul apărării Franţei lipseşte 6 luni

Philippe Mexes, la pămînt, ca şi planurile selecţionerului Blanc Foto: Reuters
Philippe Mexes, la pămînt, ca şi planurile selecţionerului Blanc Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 aprilie 2011 21:24

Victima unei rupturi de ligamente încrucişate la genunchiul stîng, apărătorul Romei va lipsi, probabil, pe 6 septembrie în faţa "tricolorilor"

Lovitură pentru francezi. Philippe Mexes, 29 de ani, 22 de selecţii, stîlpul apărării "cocoşilor", om în care selecţionerul Blanc are încredere maximă, ar putea rata toate meciurile albaştrilor pînă la finalul preliminariilor. Inclusiv cel programat în 6 septembrie, la Bucureşti, pe noua "National Arena".

Duminică seară, fundaşul central al Romei s-a accidentat în timpul meciului cu Juventus (0-2). A ieşit pe targă înainte de pauză, a reintrat în repriza secundă, dar n-a rezistat decît 4 minute. Avea o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul stîng. A fost operat ieri, în capitala Italiei, şi va lipsi, în cel mai rău caz, o jumătate de an. Ar reveni în octombrie, cînd campania Franţei pentru Euro 2012 ar fi terminată.

Exact ce nu voia Laurent Blanc, care trebuie să găsească o altă soluţie pentru a face cuplu cu Adil Rami. Are două variante de stoperi: Sakho (PSG, 21 de ani, două selecţii) şi Koscielny (Arsenal, 25 de ani, 0 selecţii). Dacă nu, l-ar putea retrage pe rutinatul căpitan Alou Diarra (29 de ani, 32 de selecţii), "închizătorul" lui Bordeaux fiind folosit uneori şi în centrul apărării.

9 meciuri din 9 a jucat Mexes la "naţională" cu Laurent Blanc selecţioner

0 goluri a primit Franţa în ultimele 3 partide cu Mexes în echipă: 0-0 cu Croaţia, 2-0 în Luxemburg şi 1-0 cu Brazilia

"Apărarea e cel mai important sector al «naţionalei». Într-o echipă în reconstrucţie, cum e cea a Franţei, de aici pleacă totul"
Laurent Blanc, selecţioner Franţa

Milan îl susţine
Mexes, căruia i se încheie la vară contractul cu AS Roma, va juca aproape sigur din viitorul sezon la AC Milan. Ar avea deja un contract semnat cu gruparea rossonera. Şi Milan nu dă înapoi după această accidentare, anunţă L'Equipe. "Îi doresc lui Philippe să se refacă într-o perioadă scurtă, cea mai scurtă posibil!", i-a urat Adriano Galliani, vicepreşedintele lombarzilor. Milan i-a şi propus lui Mexes să fie operat la Barcelona de către renumitul chirurg Ramon Cugat. Dar francezul a fost supus ieri unei intervenţii la clinica Villa Stuart din Roma. Profesorul Pier Paolo Marini, cel care îl operase şi pe Mutu de ruptură de menisc în 2009, a avut grijă şi de Mexes.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  06 Aprilie 2011, 04:01

are timp acum sa invete si ce inseamna fair-play

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close