INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - ITALIA, JOI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nemţii îşi fac curaj înaintea ”şocului” de joi cu squadra lui Prandelli: ”E vremea socotelilor”

În 2006, la Dortmund, Totti i-a răpit lui Ballack (dreapta) șansa unei finale acasă // Foto: Guliver/GettyImages
În 2006, la Dortmund, Totti i-a răpit lui Ballack (dreapta) șansa unei finale acasă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 20:06

Alb-negrii ţintesc revanşa pentru semifinala pierdută la CM 2006, numai că azzurrii sînt ”naşii” lor recunoscuţi.

De la selecţionerul Joachim Low şi pînă la ultimul jucător din lotul Germaniei, toţi i-au ţinut pumnii Angliei în "sfertul" cu Italia. Explicaţia e simplă. Dacă nemţii au un "naş" la turneele finale, acesta e squadra azzurra.

Panzerele au ieşit mereu învinse din cele trei încleştări cu italienii, toate consumate în fazele finale ale Mondialelor. Ultimul eşec, un 0-2 în semifinala CM 2006, găzduit chiar de Germania.

"Azzurrii sînt greu de bătut", recunoaşte selecţionerul Joachim Low. Dar tabloidul Bild nici nu vrea să audă de un alt dezastru: "A venit vremea să încheiem o socoteală veche de şase ani cu italienii. Duminică au tremurat cu Anglia pentru calificare, n-avem de ce ne teme. De data asta îi putem elimina!".

"Întotdeauna am avut un complex în faţa italienilor. Dar de data asta sîntem suficient de puternici ca să-i batem" (Franz Beckenbauer, fost internaţional german)

"Dezastrele" Germaniei cu Italia
Competiţia, Faza: Scorul
CM 1970, semifinale: 3-4 (după prelungiri)
CM 1982, finală: 1-3
CM 2006, semifinale: 0-2 (după prelungiri)

17 ani şi 5 meciuri sînt de cînd Germania n-a mai reuşit să cîştige în faţa Italiei. Ultima întîlnire, în februarie 2011, într-un amical, s-a terminat 1-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
ernesto365
ernesto365  •  26 Iunie 2012, 15:05

daca analizam jocurile de pana acum germania trebuie sa castige, desi italia este una din favoritele mele. nemtii au un joc dinamic si rapid in atac iar apararea italiei a fost destul de slaba. anglia cu tot antifotbalul ei a avut cateva sanse mari sa marcheze. la nemti singura veriga slaba a fost boateng, eu spun ca va fi reintrodus mario gomez in atac si el nu va fi asa de milostiv ca rooney si colegii lui. ca joc si lot germania este superioara. faptul ca italienii cu acest lot au ajuns asa de departe e o surpriza, eu credeam ca o sa fie eliminati din grupe.

iraola
iraola  •  26 Iunie 2012, 14:48

3-0 pt panzere

b0gdan_88
b0gdan_88  •  26 Iunie 2012, 13:05
Postat de nicu_italia pe 26 Iunie 2012, 09:55

ha ha ha in grupe italia a fost peste spania cu mult noroc pe o greseala a aparari spania a egalat duminica doar ghinionul fantastic avut a facut ca anglia cu antejocul care la facut sa ajunga la penalti cu germania va fi un meci fantastic [pentru ca germania nu va face antifotbal] italia se va califica in finala iar duminica vom fi campioni europeni .bine ar fi o finala cu portugalia ,parerea mea ca spania nu a aratat nimic la acest campionat european .in meciul cu italia a gafait a castigat usor cu irlanda care nu a jucat nimic a gafait cu croazia ,a castigat cu franta care a facut antifotbal in rest toti lauda spania dar eu nu inteleg de ce la acest campiont european nu a aratat nimic

Natioanal spaniei e ca barcelona fara Messi.... adica o echipa cu o posesie extraordinara dar cam atat.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează