INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  INCIDENTE

Noapte însîngerată » Huliganii ruşi s-au bătut după 4-1 cu Cehia

Polițiștii sînt nevoiți să intervină în forță pentru a-i separa pe bătăuși // Foto: Reuters
Polițiștii sînt nevoiți să intervină în forță pentru a-i separa pe bătăuși // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 10 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 09 iunie 2012 19:27

Alcoolul şi naţionalismul au condus la violenţe în Wroclaw şi la Lvov.

Victoria "naţionalei" în faţa Cehiei (4-1) le-a trezit suporterilor ruşi instinctele războinice. Victime, bodyguarzii care pînă atunci, de la intrarea în incinta stadionului din Wroclaw, îi obligaseră la un comportament civilizat.

A fost de ajuns ca trei, patru oameni de ordine să apară în raza de acţiune a unui grup de huligani înfierbîntaţi şi de vodcă pentru a sfîrşi în sînge sub un potop de pumni şi picioare. După care bătăuşii s-au pierdut în mulţimea ce se scurgea spre ieşiri.

Spre dimineaţă, "ringul" s-a mutat la Lvov. Tot cu fani ruşi printre protagonişti. Acum însă n-a mai fost de vină alcoolul. Gălăgioşi şi puşi pe scandal, ei au uitat că se află într-un oraş care decenii la rînd a fost principalul centru de rezistenţă al naţionaliştilor ucraineni ce luptau pentru independenţa faţă de URSS. Şi-au fost primiţi cu pumni de foştii lor supuşi.

Ceh abuzat
Theo Gebre Selassie, primul jucător de culoare din "naţionala" Cehiei, a fost ţinta scandărilor rasiste ale suporterilor ruşi. Aceştia făceau ca maimuţele ori de cîte ori fundaşul de origine etiopiană se afla la balon - susţine Rafal Pankowski, reprezentatul organizaţiei "Never Again" împotriva rasismului în Europa.

Englezii au încasat-o în pub
Fanii englezi au fost victime deunăzi într-un pub din Lodz. Ultraşii lui LKS Lodz i-au snopit în bătaie pe doi dintre ei, iar proprietarul localului, de frica represaliilor, a refuzat să reclame incidentul la poliţie.

"Patru stewarzi au fost spitalizaţi. Căldura mare îi împinge pe suporteri să consume alcool şi apoi se ajunge uşor la încăierări" (Marcin Herra, şeful securităţii stadionului din Wroclaw)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
beca_gigi
beca_gigi  •  10 Iunie 2012, 14:52

"grup de huligani înfierbîntaţi şi de vodcă" SI DE CE ALTCEVA INFIERBANTATI MAI ZIARISTII LUI PESHTE, MAI GASCA LUI TONTOLAN!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează