EURO 2012  ·  ASEARĂ, “SFERTURI” » CROAŢIA - TURCIA 1-1 DUPĂ PRELUNGIRI (2-4 DUPĂ PENALTYURI)

Noaptea semilunii

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Turcii s-au calificat în premieră într-o semifinală de Euro şi vor întîlni miercuri Germania.

Fatih Terim versus Slaven Bilici. Un împărat contra un rocker, cine s-ar fi gîndit? Măria Sa de la Înalta Poartă şi-a trimis supuşii pe teren într-un 4-1-3-2 curajos, chitaristul, fost fundaş de fier, a răspuns cu un 4-2-2-2 necon­ven­ţio­nal. Ca o piesă care începe în ritm de blues, dă în baladă şi se duce în heavy me­tal.

Croaţia şi Turcia sînt echipe curajoase, care nu se ascund în spatele tacticii sterile. Aşa că incursiunilor lui Tuncay şi Nihat, Modrici şi Olici le-au răspuns cu aceeaşi monedă. Dubla ratare din minutul 19, după centrarea de manual a lui Modrici, va rămîne cu siguranţă în antologia turneelor finale, la capitolul “Cum poţi trimite mingea în transversală din 6 metri. Autor, Ivica Olici”.

Băieţii lui Slaven Bilici au jucat mai mult şi mai pe poartă, turcii n-au dat năvală şi au pîndit. Mingea nu s-a odihnit, jucătorii nici atît. Dar miza imensă, calificarea în premieră în semifinalele unui Euro, şi-a spus cuvîntul.

Ocaziile s-au conturat greu, Olici, Srna, Tuncay, golurile au picat abia în finalul reprizei secunde a prelungirilor. Klasnici, omul venit la Euro după un transplant de rinichi, pentru 1-0, Semih Şenturk pentru 1-1. La penalty-uri s-au impus turcii.

Programul semifinalelor

Germania - Turcia    25 iunie, Basel

Olanda/Rusia - Spania/Italia    26 iunie, VienaDespre impostură și Alina Gorghiu. Ce se ascunde în spatele unui CV în care a pretins că a făcut simultan un doctorat, deputăție, consiliere la stat și muncă la privat!
Libertatea
Comentarii (18)
 •  21 Iunie 2008, 13:07

nu stiu de ce dar cred ca euro va fi castigat din nou de o ekipa din balcani ca acum 4 ani cu exceptia ca tara respectiva bate mai mult spre asia ji au o mentalitate m buna ca celelalte tari din zona respectiva.

 •  21 Iunie 2008, 10:56

DAR IA SPUNETI VOI DE CE NU A DAT 11M PENTRU TURCI? DE CE IN A PRELUNGIRI CROATII NICI NU AU EXISTAT PINA LA GOL? DE CE NU AU FOST IN STARE SA PASTREZE REZULTATUL UN MINUT? CRED CA AU O VALOARE REALA SUB TURCI ALTFEL NU SE EXPLICA SAU NIHAT E MAI IEFTIN DECAT MODRICI ? NIHAT E GOLGETERUL ECHIPEI DE PE LOCUL 2 DIN PRIMERA ,SEMIH E GOLGETERUL DIN CAMP TURCIEI IAR ALTINTOP E OM DE BAZA LA BAYERN,TUNCAY LA BORO IAR ARDA TURAN CRED CA IN VARA ASTA VA PLECA LA O ECHIPA TARE ASA CA LASA CROATIA

 •  21 Iunie 2008, 10:43

Fratilor, fara suparare, dar Turkiye e vraiste. Rau de tot. In viata mea nu am vazut o echipa asa de slaba sa ajunga in semifinale. Cred ca aceasta calificare este o blasfemie la adresa Regelui Fotbal. Nu am nimic cu turcii, dar sunt sub linie din toate punctelre de vedere. Pronostichez un 6 la 1 pentru Germania. Asa de control, sa vada si astia ca nu poti bate doar cu goluri turcesti...

Vezi toate comentariile (18 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial
Eurosport
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
19:55 Europa League
Leverkusen Rangers
Digi 2, Look Plus, Telekom 1
19:55 Europa League
Sevilla - AS Roma
Digi 1, Look Sport, Telekom 2
22:00 Europa League
Wolves - Olympiakos
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Europa League
Basel - Frankfurt
Digi 4, Look Sport, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1