INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  INVESTIŢII

Polonia va cheltui 170 milioane de euro pentru a asigura securitatea la C.E. 2012

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2010 00:00

Polonia va cheltui aproximativ 170 milioane de euro pentru a asigura securitatea la Campionatul European de fotbal din 2012, pe care îl va organiza în colaborare cu Ucraina, a informat AFP, preluată de Mediafax.

"Estimăm că pregătirile în domeniul securităţii, care includ investiţiile şi problemele organizatorice, vor costa peste 650 milioane de zloţi (aproximativ 170 milioane de euro)", a declarat responsabilul naţional cu securitatea la Euro 2012, Tadeusz Zygmunt, pentru cotidianul Dziennik Gazeta Prawna.

Cea mai mare parte a sumei va fi asigurată de bugetul de stat şi de oraşele gazdă ale competiţiei. Polonia se bazează, de asemenea, pe o co-finanţare din partea Uniunii Europene pentru suma de 55 milioane de zloţi.

Proiectele în acest domeniu vizează în principal securitatea pe stadioane şi în cantonamentele echipelor participante, dar şi în zonele urbane create pentru ca suporterii să poată urmări meciurile pe ecrane. O astfel de zonă va fi creată în centrul oraşului Varşovia, unde aproximativ 100.000 de suporteri vor putea urmări meciurile pe ecrane uriaşe.

La fel cum s-a întâmplat cu ocazia Campionatului European din 2008, din Austria şi Elveţia, autorităţile poloneze intenţionează să reintroducă, pe perioada competiţiei, controalele la frontieră.

Euro 2012 se va desfăşura în patru oraşe poloneze, Varşovia, Wroclaw, Poznan şi Gdansk, şi patru oraşe din Ucraina, Doneţk, Kharkov, Lviv şi Kiev.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  25 Martie 2010, 21:22

iarasi suntem destepti noi romanii si ne dam lectii de gramatica, exprimare...etc.

forumer
forumer  •  25 Martie 2010, 19:40

Bravo lor! Merita sa organizeze un turneu final, ar trebui sa invatam de la ei..

 •  25 Martie 2010, 18:07

Kharkov si Lviv au corespondente in Romana respectiv Harkov si Liov. Daca autorul a dorit sa pastreze grafica originala, de ce nu a procedat la fel si pt Varsovia (Warszawa?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează