INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BELARUS - ROMÂNIA, MARŢI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Presiune mare pe selecţioner: "Victorie sau plec!"

Articol de , - Publicat duminica, 05 septembrie 2010 00:00

Surse din anturajul "naţionalei", dar şi din apropierea familiei Lucescu, susţin că selecţionerul s-ar fi decis.

Remiza cu miros de înfrîngere cu Albania i-a complicat viaţa lui Răzvan Lucescu. În contextul succesului surprinzător al Belarusului în Franţa, meciul nostru de marţi, de la Minsk, devine aproape crucial dacă vrem să rămînem în cursa calificării la Euro 2012.

Optimism de faţadă
Înaintea antrenamentului de ieri dimineaţă, selecţionerul le-a ţinut "tricolorilor" o şedinţă de 20 de minute. A gesticulat mult şi larg pentru a se face înţeles. Aceasta după ce, imediat după meci, mesajul său către jucători a fost unul optimist: "O victorie în Belarus, care nu e uşor de obţinut, ar schimba datele problemei. Dar trebuie să ne trezim! Capul sus, vine alt meci şi aşa n-avem nici o şansă!".

Nu se va lăsa demis
Dincolo de declaraţiile din faţa presei sau de discursul din vestiar, Răzvan pare însă să-şi fi decis viitorul apropiat. Surse din jurul "naţionalei", dar şi apropiate de familia Lucescu susţin că acesta e hotărît să demisioneze dacă nu cîştigă partida de marţi din Belarus. "Nu e genul care să aştepte să fie dat afară. Înţelege şi el că dacă ar obţine doar un punct sau două după aceste două partide, soarta calificării ar fi deja compromisă", susţin aceleaşi surse. 

"Demisia! Demisia!"
Pînă spre final, publicul nemţean a încurajat frenetic "naţionala". După 1-1 însă, au apărut primele huiduieli şi corul din tribune a scandat de cîteva ori "Demisia! Demisia!". La vestiare, jucătorii erau aşteptaţi de zeci de fani nervoşi: "Ne-am săturat de voi! Cît să vă mai suportăm? Gata! Ajunge!", le-au strigat ei. Au fost cu greu opriţi şi mai apoi împrăştiaţi de jandarmi. 

Sondaj GSP
"Ar trebui să-şi dea demisia Răzvan Lucescu?
Da    78,19%    16.003 voturi
Nu    21,81%    4463 voturi
Total voturi: 20.466

"Nu pot spune acum dacă meciul cu Belarus e decisiv pentru soarta mea la naţională. Suporterii mi-au cerut demisia influenţaţi de campania împotriva mea dusă de mult timp"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Nu e cazul ca Răzvan să plece. Noi, jucătorii, trebuie să ne privim în ochi, să păstrăm ce-a fost bun cu Albania şi să eliminăm greşelile făcute"
Mirel Rădoi, căpitan România

"Răzvan nu mai crede că tricolorii au vreo şansă de calificare. Nici eu n-am crezut. Ce şanse avem în Belarus?! El e principalul vinovat"
Victor Becali, impresar

"Dacă joci bufa-bufa cu Albania, peă cu Franţa ce faci? După Belarus, trebuie să se ia nişte hotărîri. Hagi e varianta la ora asta"
Gigi Becali, patron Steaua

"N-am mai văzut de mult o echipă care să-şi domine aşa de copios adversarul. Dar n-am reuşit să facem diferenţa în contactele individuale. Lipseşte ceva. Ne-a lipsit norocul, plus că am avut şi un penalty clar neacordat"
Mircea Lucescu

Naşu' sever
Mircea Sandu i-a acuzat vehement pe jucători după meciul cu Albania, dînd senzaţia că n-ar fi exclusă o despărţire prematură de Răzvan.

Imediat după meciul cu Albania, Mircea Sandu a apărut extrem de hotărît să pună ordine la "naţională". " E greu să ne calificăm, am mai spus-o. Am văzut jucători din naţională care gîfîie cînd sînt pe teren. Rădoi a spus că nu-i susţine Federaţia. Le-am promis 10.000 de eoro de fiecare dacă înving Albania şi Belarus, echipe cu care altă dată ne distram. Ce să fac mai mult?!"

Răzvan n-a adus nimic
Surse federale afirmă că Naşu' este total nemulţumit de Răzvan în cele 14 luni de cînd a preluat "naţionala": "N-a schimbat nimic. A avut timp în trecutele preliminarii să încerce, dar a ieşit egalul cu Austria de acsă şi înfrîngerea catastrofală cu Serbia. Şi lucrurile au continuat la fel de prost şi în 2010".  Oficial, Mircea Sandu susţine însă că va merge în continuare pe mîna lui Răzvan, la fel ca şi directorul FRF, Ionuţ Lupescu.

Variante pentru înlocuirea lui Răzvan
Gheorghe Hagi - liber de contract
Dan Petrescu - antrenează Kuban
Ladislau Boloni - liber de contract

"Hagi sau Dan Petrescu ar fi oricînd soluţii ca selecţioneri. Dar nu e încă nimic compromis, Răzvan trebuie lăsat să continue"
Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

13 meciuri a condus Răzvan Lucescu pe banca "naţionalei", în care a adunat 5 victorii, 3 remize şi 5 înfrîngeri

"Acest rezultat cu Albania poate fi depăşit cu o victorie la Minsk. Nu se pune problema ca Răzvan să plece"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Sîntem într-un moment negativ, asta e clar. Răzvan va face o analiză şi va spune ce s-a greşit"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (107)
footballclub
footballclub  •  06 Septembrie 2010, 00:36

footballclub.ro - Comunitatea fanilor fotbalului din Romania. Stiri si informatii despre principalele evenimente fotbalistice din Anglia, Spania, Germania, Italia si Franta

garry_lineker
garry_lineker  •  05 Septembrie 2010, 23:18

mai bine nu mai plecai in belarus ramaneai dracu acasa cu florescu, cocis, lobont, maftei, contra si marica si o puneati si voi de un swing lasate tata ca aici nu esti in poarta la rapid cu doua roabe de pamant pe mijlocul portii sa ajungi si tu la transversala te rugam nu ne sfida in continuare caci razbunrea va fi crunta gigi becali stie cum e sa fii l;a un pas de nebunie tu nu cred ca vei rezista

cezars61
cezars61  •  05 Septembrie 2010, 20:05

Victorie si pleaca,omule!Ca doar n-o sa compromiti de-a binelea calificarea si apoi iti pui palma-n fund!

Vezi toate comentariile (107)
Comentează