INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PIERDEREA LUI CANNAVARO SCHIMBĂ PLANURILE ITALIEI

Puzzle

Articol de - Publicat miercuri, 04 iunie 2008 00:00

Rămas fără pilonul defensivei, accidentat luni la gleznă, selecţionerul Donadoni va trebui să recompună cvartetul din faţa lui Buffon.

Ovidiu Petre şi Coman au deschis lista. Apoi au căzut olan­dezul Babel şi fran­ce­zul Vieira. Buletinul medical înain­tea războaielor grupei C parcă aş­tep­ta pacientul şi din tabăra ita­li­e­ni­lor. Şi nu a căzut oricine. Ci tocmai căpitanul Fa­bio Cannavaro!

Accidentat după un duel banal cu Chiellini, la primul antrenament din Austria, stoperul Realului a su­fe­rit o entorsă la gleznă plus rup­tu­ra a două ligamente. Fabio (34 de ani) va fi operat azi la Viena. Şi va lipsi cîteva luni. O lo­vi­tu­ră grea pri­mită de Donadoni, cu numai pa­tru zile înaintea meciului de debut cu Olanda. Şi veste bună pentru Mu­tu şi ceilalţi “tricolori”, care pe 13 iunie vor înfrunta o apă­rare cu fisuri.

Face permutări?

Selecţionerul italian a avut un prim imbold să treacă la modulul cu trei fundaşi. Era riscant şi a re­nun­ţat rapid. Mizează tot pe cla­si­cul cvartet. Jumătate din el e sta­bi­lit. Barzagli rămîne în centru, doar a ju­cat opt meciuri în ultimul sezon la “naţională”, iar Zambrotta va acti­va pe flanc. Fie în stînga, fie în dreap­­ta, cum o fă­cea la FC Barce­lo­na. Bătaia e ma­re pe celelalte două locuri dispo­ni­bi­le.

Există trei soluţii viabile pentru perechea lui Barzagli. Panucci ar pu­tea fi mutat în centru , unde a mai evoluat la AS Roma, cedîndu-i locul în dreapta lui Zambrotta, iar Grosso ar apărea pe stînga. Cea mai comodă pentru selec­ţio­ner ar fi păstrarea formulei din a­mi­ca­lul cu Belgia şi înlocuirea lui Canna­varo cu Chiellini, tocmai cel care i-a ru­i­nat Europeanul! Sau cu Mate­razzi, dar aici există incon­ve­ni­en­tul că interistul nu e com­plet re­făcut şi nici nu-i în for­mă. Ca so­­luţie de a­va­rie nu ar fi ex­clu­­să şi re­tra­ge­rea lui Am­bro­­­si­ni de la mijloc.

Avantaj pentru noi: stoperi lenţi

Indiferent de formula la care se va opri Donadoni, defen­siva “squadrei azzurra” nu va fi tocmai imbatabilă. Ma­te­razzi (1,93m) şi Chiellini (1,86m) sînt cam de acelaşi profil cu Barzagli, masivi şi buni la jocul ae­ri­an, însă lenţi şi destul de uşor de de­păşit de sprinteri precum Mu­tu, Robben, Sneijder, Ribery ori Ben­ze­ma. Nici Panucci, mai apropiat de talia lui Cannavaro, nu oferă multă siguranţă în centru, avînd şi el deja 35 de ani. Problema noastră va fi să ajungem acolo, pentru că barajul făcut de Gattuso, Pirlo şi De Rossi sau Ambrosini va fi greu de spart.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (3)
 •  04 Iunie 2008, 11:33

bai frate e inadmisibil...m-am chinuit sa scriu de 4 ori ca sa adaug comentariul! asa se intampla la toti??? ce e cu siteul asta?

 •  04 Iunie 2008, 11:32

nesta s-a retras dupa campionatul mondial din 2006..la fel si totti ;)

 •  04 Iunie 2008, 11:10

da nesta unde e? ce s-a intamplat cu el?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează