INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - GRECIA

”Războiul” greco-german e în toi » Nemţii au trecut la contraofensivă: ”Următorul faliment e cadou”

Selecționerul Low a bifat numai victorii pînă acum la Euro, dar avertizează:
Selecționerul Low a bifat numai victorii pînă acum la Euro, dar avertizează: "Grecii sînt foarte eficienți"

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 20:27

Cotidianul Bild a răspuns ieri ”aroganţelor” din presa ateniană: ”Împotriva lui Low nu vă veţi mai bucura de clemenţa Angelei Merkel. Nici salteaua de salvare nu vă ajută”.

"Sfertul" Germania - Grecia e certitudine încă de duminică. Dar pînă acum nu se auziseră decît "tunurile" presei ateniene. "A venit vremea să trecem şi Panzerele pe lista victimelor Greciei". Sau "Panzerele nemţeşti ne stau în cale".

Germania nu putea rămîne însă datoare. Şi a scos ieri la înaintare artileria grea: tabloidul Bild. Cel mai bine vîndut ziar de pe continent n-a avut nici o milă pentru adversarii de vineri: "Dragi greci, dacă aveţi bani în bancomate este pentru că-i băgăm noi. Dar bucuraţi-vă. Următorul faliment, cel fotbalistic, vi-l facem cadou!".

Nemţii sînt siguri că elenii nu vor mai beneficia de clemenţa dovedită pînă acum de cancelarul Angela Merkel: "Împotriva lui Joachim Low n-aveţi nici o şansă. De data asta nici salteaua de salvare nu vă mai ajută".

Absenţă strategică
Angela Merkel nu mai vine, vineri, la meci. Motivul? "M-am înţeles cu doamna Merkel să nu ne amestecăm în treburile interne ale celuilalt. Dînsa nu-mi face echipa, eu nu-i fac politica", a glumit selecţionerul Low. Tageszeitung scrie însă că Angela "nu vrea să mai fie ţinta ironiilor suporterilor străini, care-i reproşează că îi obligă să muncească şi să facă economii pentru a ieşi din criză".

8 meciuri Germania - Grecia s-au disputat pînă acum. Nemţii au cîştigat 5, 3 s-au încheiat remiză

"Fotbalul nostru e mai sănătos decît economia. Daţi Germania afară de la Euro!" ("Adesmeftos Typos", cotidian grec)

"Dacă v-aţi plăti şi datoriile cu aplombul cu care daţi din gură ar fi minunat" (Bild, cotidian german)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
iraola
iraola  •  20 Iunie 2012, 15:54

i spulbera germania. de la 3 goluri in sus.

ernesto365
ernesto365  •  20 Iunie 2012, 15:00

eu tin cu germania la acest euro, am si pariat pe ei, dar spun ca meciul cu grecii va fi cel mai dificil pentru ei, daca trec de falimentatii astia germania va deveni campioana. cu acest fotbal de nimic grecii au castigat un euro si au eliminat rusia, deci germanii trebuie sa-i ia in serios, sa fie foarte atenti.

viorescu
viorescu  •  20 Iunie 2012, 08:07

A propos de politica: UE, cu regulile ei de functionare, ar rezista doar daca ar fi alcatuita din ... germania si-atit. Cit despre fotbal, probabil ca meciul va fi inca un test pentru cei ce adorm in lipsa spectacolului.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează