EURO 2012  ·  GERMANIA - SPANIA 0-1

“Regii Europei”

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2008 00:00

Ziarele spaniole sînt în al nouălea cer. Nemţii îşi recunosc sportiv înfrîngerea.

Triumful de la Viena a fost comentat la superlativ în ziarele spaniole. Marca, cel mai important ziar de profil, a titrat în ediţia sa online “Regii Europei!” , insistînd pe faptul că “Spania e din nou stăpîna Europei, după 44 de ani de aşteptare”.

Cotidianul catalan Sport, la rîndu-i, comentează astfel deznodămîntul finalei de la Viena: “Am fost recompensaţi pentru fotbalul de calitate pe care l-am jucat”.

Iar “As” a ieşit cu un titlu care nu mai are nevoie de traducere: “Campeones!”. Ce a spus selecţionerul Aragones? “Am cîştigat, punct final. Nu mai rămîn la «naţională»”.

În tabăra învinşilor, toată lumea recunoaşte supremaţia ibericilor. “Păcat, băieţi! Dar spaniolii au fost pur şi simplu mai buni”, a titrat cotidianul Bild, în timp ce Kicker sportmagazin s-a mărginit la “Visul s-a sfîrşit”.

Olandezii de la De Telegraaf au ales un titlu eminamente spaniol: “Viva Espana! Viva El Nino!” , aluzie la
porecla autorului golului, Fernando Torres.

În fine, cotidianul francezL’Equipe a titrat “Noii conquistadori”.

“S-a realizat un vis. Am jucat un fotbal foarte bun în fiecare meci şi am cîştigat meritat”
FERNANDO TORRES atacant Spania

“Încă visez! E cea mai frumoasă zi din viaţa mea.”
CESC FABREGAS mijlocaş Spania

“Jucătorii mei nu au nici un motiv să aibă capetele plecate. Să fii în finală e deja ceva special. Spaniolii au fost mai buni”
JOACHIM LOW selecţioner GermaniaGRECIA ÎNCHIDE FRONTIERELE. Singura frontieră care nu este închisă noaptea.
Libertatea
Comentarii (8)
 •  30 Iunie 2008, 15:16

Bai Mario esti un prost cum c.... a pierdut Germania cand Spania sau jucat cu ei le putea marca mai mult de 3 goluri. Dar daca analfabeti ai fotbalului ca tine comenteaza si ei ceva, mai bine ocupate de cartofii tai.España a jucat bestial a demonstrat cel mai frumos fotbal din acest campionat. BRAVO lor sunt cei mai buni. VIVA España

 •  30 Iunie 2008, 12:06

citesc pin textele scriitorilor acestui ziar expresii de genul: spania a invins, s-a facut dreptate fotbalului, au castigat meritat, fotbalul a invins! da ce nemtii au jucat rugby? deci cele 6 finale jucate si 3 castigate au fost pe nedrept? sa ma scuzati dar cei care au trisat fotbalul pana acum au fost spanioli! intotdeauna cu jucatori de mare talent, vedete galactice de abia treceau de grupe. sa nu-mi fie cu banat dar daca e vreo echipa care n-a trisat niciodata fotbalul aceea este germania.

 •  30 Iunie 2008, 11:47

bvo lor,au meritat pe deplin victoria,au fost parca de pe alta planeta. mai avem de invatat fotbal pana reusim ca ei sa pasam in careu la adversari. bvo lor...BRAVO SPANIA

Vezi toate comentariile (8 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1