INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - GRECIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Relaxare totală în locul şedinţelor tactice » Grecii cîntă, înjură şi fumează

La nemţi e seriozitate maximă. La greci, jucătorii îşi dau palme peste ceafă la antrenamente // Foto: Reuters
La nemţi e seriozitate maximă. La greci, jucătorii îşi dau palme peste ceafă la antrenamente // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 21 iunie 2012 20:12

Nemţii au trimis un spion în cantonamentul adversarei. N-a găsit planurile elenilor. A descoperit cu totul altceva.

Dacă la antrenamente, tackling-ul a fost la ordinea zilei în pregătirea "şocului" de diseară cu Germania, în rest, grecii au mers pe relaxare totală. Cazaţi la 38 de kilometri de Varşovia, într-un hotel de 4 stele, oamenii lui Fernando Santos s-au simţit atît de siguri încît tabloidul Bild n-a avut nici o problemă să le strecoare în cantonament un "spion".

Jurnalistul a obţinut camera alăturată celei ocupate de Santos şi spera că va culege date importante. Dar n-a avut succesul colegului suedez care, locuind în acelaşi hotel cu englezii, a reuşit să le transmită compatrioţilor toate planurile lui Hodgson.

Nici vorbă de şedinţe tactice. În timp ce selecţionerul l-a "terorizat" cu fumul de ţigară, de la jucători s-a "ales" cu muzică, înjurături, Malaka ("pupă-mă-n fund") fiind cea mai des folosită, şi acel zgomot enervant produs de automatele de cafea. Plus constatarea că "grecii se plac. Seara, la plimbare, au mers braţ la braţ, au discutat mult şi au rîs şi mai mult".

Nemţii, la izolare!
Dacă grecii n-au teamă de spioni, selecţionerul german Joachim Low a transformat cantonamentul într-un fort. În afara gardurilor înalte, acoperite cu folie, ce înconjoară terenul de antrenament, el a apelat şi la o firmă de securitate, ai cărei oameni au primit ordin să interzică accesul musafirilor nepoftiţi în zonă.

Nuntă în pericol
Giannis Maniatis ar putea fi nevoit să-şi amîne nunta dacă Grecia se califică în finală. Ambele evenimente sînt programate pe 1 iulie, primul chiar "de un an şi jumătate" - după cum a dezvăluit colegul Salpingidis. Smicer a păţit la fel în 1996, cînd Cehia s-a calificat în finala cu Germania (1-2).

Fluieră "duşmanul" lui Low
Joachim Low n-are amintiri plăcute cu "centralul" Damir Skomina. La Euro 2008, slovenul a fost al 4-lea arbitru la meciul nemţilor cu Austria (1-0) şi l-a expediat în tribună. UEFA l-a suspendat pe Low o etapă, ispăşită în "sfertul" cu Portugalia (3-2).

Opresc lucrul!
Uzinele Volkswagen, Opel şi Daimler-Benz au decis să întrerupă azi lucrul pentru a le permite muncitorilor să vadă la tv meciul naţionalei. La VW, de pildă, e vorba despre 102.000 de oameni, iar la Opel, de 3.500 de salariaţi: "La ora 19:00 le vom da drumul ca să aibă timp suficient să ajungă acasă".

"Ce cred nemţii? Că o să stăm să ne uităm la ei? Vor avea o zi grea cu noi! Ne vom juca şansa pînă la capăt" (Kostas Katsouranis, mijlocaş Grecia)

"Mi-am amînat toate întîlnirile programate ca să fiu la Gdansk. Aş fi încîntată să-l întîlnesc la meci pe noul premier grec Samaras" ( Angela Merkel, cancelarul Germaniei)

"Dacă vii la noi în vestiar, vei vedea 22 de luptători, gata de înfruntare. În 2004 am demonstrat că se poate. Ne vom lupta şi acum" (Dimitris Salpingidis, atacant Grecia)

496649-caseta-germania-grecia.jpg
David contra Goliath în cifre
- 81,8 milioane de locuitori are Germania, faţă de numai 10,8 milioane în Grecia
- 27 la sută din PIB-ul Zonei Euro îl asigură economia Germaniei. Cea mai puternică din UE. Grecia, doar 3 la sută
- Nemţii au înregistrat o creşte de 3 la sută a PIB-ului anul trecut. Grecia, în schimb, o scădere cu 5,5 la sută
- 20 la sută peste media UE e PIB-ul pe cap de locuitor în Germania, în timp ce la greci e cu 20 la sută sub medie
- 22,6 la sută a fost rata şomajului în prima parte a anului în Grecia. La nemţi, în mai era de 6,7 la sută
- 1 la sută din PIB a fost deficitul public anual al Germaniei în 2011. Cel al Greciei s-a ridicat la 9,6 din PIB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
biancorossi
biancorossi  •  22 Iunie 2012, 18:43
Postat de terminatorul2 pe 22 Iunie 2012, 12:22

Ce m-aș ride să o fure nemții de la greci !! : )))) cu toate că nu cred !!

dea do,mnu'....

biancorossi
biancorossi  •  22 Iunie 2012, 18:43

de aia nu mai pot grecii de nemti. pacat ca nu poate juca si karagounis, suspendat cam aiurea in ultimul meci din grupa. ce-am avut si ce-am pierdut, oricum : Efharisto Hellenikos.

grande.balaci
grande.balaci  •  22 Iunie 2012, 13:57

prost grecia!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează