INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  “VÎRFUL” ITALIEI DEZVĂLUIE SECRETUL EFICACITĂŢII SALE

Robo-Toni analizează totul în careu

Articol de - Publicat duminica, 25 mai 2008 00:00

Jucătorul lui Bayern susţine că pentru a înscrie trebuie să fie mereu cu un pas înaintea adversarului.

Cum poate fi oprit Luca Toni? Victor Piţurcă şi-a pus cu si­gu­ranţă întrebarea, în perspec­ti­va confruntării cu Italia, din 13 iu­nie. Dacă-i e de folos, se­lec­ţ­ionerul “tricolorilor” ar fi bine să afle ce le-a povestit atacantul lui Bayern jur­na­liştilor de la Bild despre modul cum acţionează el pe teren.

Toni a dezvăluit că nu se im­pli­că prea mult atunci cînd jocul se des­făşoară la 40-50 de metri de poar­ta adversă: “Acolo îi las pe cei­lalţi. Ei ştiu mai bine cu mingea”. În felul acesta, îşi dozează şi mai bine forţele pentru momentul în care “o­biectul” ia direcţia careului ad­vers.

“Careul e casa mea”, sus­ţi­ne italianul. “Şi pentru a fi o «gaz­dă» cît mai bună, trebuie să fiu mereu cu un pas înaintea celorlalţi”. Cum? “Analizez rapid totul: unde ar pu­tea ajunge balonul, poziţia fun­da­şi­lor, ce ar trebui să se întîmple ca să dau gol. Iar cînd primesc min­gea, apăs brusc pe acceleraţie pentru a deruta adversarul”.

“Are o explozie fantastică”

Antrenorul lui Ba­yern, Ottmar Hitz­feld, a admis că la început i-a fost greu să-l în­ţe­leagă pe Toni. “Luca era des­tul de leneş la antrenament. Din cauza asta ne-am şi certat la un mo­ment dat. Dar el m-a asigurat că la meciuri va fi altfel. Şi aşa a fost. Nu ştiu cum, dar pe teren are o ex­plo­zie fantastică”, a povestit Hitzfeld.

39 de goluri a dat Toni pentru Bayern în acest sezon: 24 în campionat, 10 în Cupa UEFA şi 5 în Cupa Germaniei.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
 •  25 Mai 2008, 12:15

Ba, ce stiti voi, asa face si Vali Badea.

 •  25 Mai 2008, 01:42

cel mai tare atacant din lume la ora actuala. 39 de goluri in competitii de top e enorm. e vai de curu nostru la euro.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează