INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA

Se retrage din ”naţională”? Rio Ferdinand pierde Euro din cauza lui Terry

Tandemul dintre John Terry și Rio Ferdinand în centrul defensivei Angliei a devenit istorie
Tandemul dintre John Terry și Rio Ferdinand în centrul defensivei Angliei a devenit istorie

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 16 mai 2012 15:27

Surpriză la anunţarea lotului cu care Anglia va participa la Euro din această vară. Noul selecţioner Roy Hodgson a ales să nu-l convoace pe Rio Ferdinand (33 de ani), unul dintre cei mai importanţi internaţionali din ultimii ani.

Decizia nu este legată de probleme medicale, cum s-ar putea crede. Presa engleză, printre care cotidianul ”The Sun”, susţine că Hodgson a luat această măsură pentru a evita eventuale conflicte între fundaşul lui United şi  John Terry, după ce ultimul a proferat insulte rasiste la adresa fratelui mai mic al lui Rio, Anton, fundaş la QPR.

Incidentul s-a petrecut toamna trecută şi a făcut mare vîlvă, căpitanul lui Chelsea fiind cercetat de poliţie. Ca să nu apară noi tensiuni, Hodgson a trebuit să aleagă şi l-a preferat pe Terry.

81 de meciuri a adunat Rio ferdinand pentru reprezentativa Angliei, marcînd de 3 ori

Măsura poate avea consecinţe drastice. Pe site-ul oficial al clubului, Manchester United a indicat că ”îndepărtat din selecţia pentru Euro, Rio ar trebui să-şi încheie cariera internaţională”.

”Mă simt insultat, decizia selecţionerului îmi lasă un gust amar. Pare o glumă foarte proastă”
Rio Ferdinand, pe Twitter


IATĂ SELECŢIA
Portari: Joe Hart (Man. City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich);
Fundaşi: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man. United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man. City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton);
Mijlocaşi: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man. City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man. United), James Milner (Man. City);
Atacanţi: Wayne Rooney (Man. United), Danny Welbeck (Man. United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham).

În stand-by: Jack Butland (Birmingham), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Man. City), Daniel Sturridge (Chelsea).

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  16 Mai 2012, 18:59

era de asteptat ca sa il aleaga pe terry dupa cum au jucat cei doi in sezonul acesta

steaua.libera
steaua.libera  •  16 Mai 2012, 16:56
Postat de blaustein pe 16 Mai 2012, 16:16

Inseamna ca antrenorii sunt de parere ca Tery nu are cum sa lipseasca din echipa, ba sa mai fie si capitan. Oricum Terry are 34 de aparitii in rolul de capitan, in timp ce Ferdinand are doar 7. Urmatorii sunt Gerrard-14, Lampard-2, restul care mai sunt au cate una.

Asa e. Ideea e ca Hogdson a taiat din radacina orice posibil conflict care, indiscutabil, l-ar fi pus si pe el intr-o lumina proasta.

blaustein
blaustein  •  16 Mai 2012, 16:16
Postat de steaua.libera pe 16 Mai 2012, 15:43

Capello a plecat pentru ca n-a fost de acord cu retragerea banderolei lui John Terry pentru ca ea sa-i fie inmanata lui Ferdinand, iar Hodgson ca se evite orice posibil conflict intre fostul si actualul capitan nu l-a mai chemat pe Ferdinand. Cam cum e asta? :))

Inseamna ca antrenorii sunt de parere ca Tery nu are cum sa lipseasca din echipa, ba sa mai fie si capitan. Oricum Terry are 34 de aparitii in rolul de capitan, in timp ce Ferdinand are doar 7. Urmatorii sunt Gerrard-14, Lampard-2, restul care mai sunt au cate una.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează