INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BELARUS - ROMÂNIA, AZI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

"Tricolorii" au rămas impresionaţi de capitala Belaruslui: "Pînă şi Minsk-ul ne-a şocat!"

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2010 00:00

Bulevarde impecabile cu 8 benzi, curăţenie, civilizaţie, sendvişuri cu icre roşii la fast food, i-au impresionat pe "tricolori". Doar clădirile cu secera şi ciocanul, uniformele poliţiştilor şi lipsa brandurilor de pe piaţă îţi aduc aminte că eşti în spaţiul ex-sovietic.

Sosirea "tricolorilor" în singura ţară de pe continentul european în care mai există pedeapsa cu moartea a fost însoţită de exclamaţii: "Aşa ceva nu am văzut decît în America, nicăieri altundeva în lume", exclama Bogdan Stelea după ce autocarul tricolorilor s-a depărat cîţiva kilometri de aeroport, sîmbăta trecută.

O autostradă cu benzi enorm de largi şi cu un spaţiu verde la fel de mare între sensuri. Totul străjuit de brazi impecabili, din loc în loc spaţii pentru picnic şi o curăţenie ca în farmacie. De regulă primul impact e cosmetizat dinadins. Surpriză, aici e totul la fel pînă la capăt.

Şi Mircea Sandu îi susţine părerea lui Stelea: "Ştiam că e aşa, doar am mai fost aici", apoi aruncă o poantă privind la BMW-ul X5 care i-a fost trimis la aeroport: "Plus că se vede de la o poştă că sînt în criză, ia uite-aici".

Mall fără firme
Pe jucători i-a nemulţumit, însă, absenţa brandurilor din complexurile comerciale. La plimbarea de duminică dimineaţă au preferat un mall spectaculos, cu trei niveluri subterane sub o piaţetă din apropierea hotelului Crowne Plaza. Nici un nume de firmă la magazine, doar Celio rătăcit stigher. "Hai, mă, la o cafea la hotel, că am economisit diurna", s-au amuzat Maftei, Daniel Nicule şi ceilalţi.

Inflaţie de fete frumoase
Ca orice ţară ex-sovietică, Belarus impresionează prin frumuseţea femeilor de pe stradă. Minsk nu face excepţie, bărbaţii de aici sînt norocoşi. Peste tot, tinere zvelte, îmbrăcate elegant, provoacă admiraţie, dar şi dureri de gît trecătorilor:) Normal, într-o ţară în care ponderea femeilor este de aproape 55 la sută din populaţie. 

Amintiri cu secera şi ciocanul
În apropierea hotelului la care stau "tricolori", pe care doar o trecere de pietoni îl desparte de stadionul Dinamo unde se va disputa partida din aceaastă seară, e un bulevard enrom, cu nume imposibil, "Niezalieznasci". E străjuit de clădiri care mai au pe ele secera şi ciocanul, simbolul comuniştilor, are patru benzi pe sens şi remarci imediat că nu e sufocat de maşini parcate pe margine. De fapt, nu vezi nici una. "Mamăă, la noi era plin, puse care cum vrea, şi multe dintre ele pe avarie fix în locul unde are nătărăul treabă <cîteva minute>", s-au mai amuzat jucătorii.

Coada de la Mc Donalds şi icrele de Manciuria
Cum te depărtezi două sute de metri de "Crowne Plaza", dai peste zona fast food-urilor. Primul şi singurul brand cunoscut e Mc Donalds. Coadă pentru locuri ca la carne pe vremuri. Surpriza vine în următorul restaurant, unde, pe lîngă sendvişuri cu salam, parizer şi alte mezeluri, se găsesc şi cele cu somon şi icre roşii. O felie "manciuriană" costă 6800 de ruble, adică aproape doi euro.

"Am revenit cu plăcere la Minsk. Mă uimeşte mereu aici curăţenia şi civilizaţia oamenilor. E clar că vor să facă ceva în această ţară"
Cristi Chivu, căpitan România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
elginhenantier
elginhenantier  •  07 Septembrie 2010, 16:59

fotbalisti prosti, jurnalisti cretini... am o intrebare pentru voi: ATI LOCUI ACOLO!?!?! plina lumea de imbecili ca voi de aia avem o tara de cacat!!! pedeapsa cu moartea va spune ceva??!?!?!? civilizatie...poi pe vremea comunistilor normal ca nu era aglomeratie ca erau putine masini care circulau dupa paritatea zilelor... plus... daca imi bine amintesc si atunci tara nostra era foarte frumoasa PARCURI-BLOCURI-CURATENIE ....si liertate zero ... oprisan si gazeta sa imi beti conducta

the_real_punisher
the_real_punisher  •  07 Septembrie 2010, 09:28

sa nu va socheze si diseara .

sica2ro200
sica2ro200  •  07 Septembrie 2010, 08:57

nush de ce comentati atat ....nu vedeti cum arata orasul ala?.....femei...repede...a facut ala o poza la femei si gata...erau 3 bezmetice si atat.......IN REST ORASUL NE BATE LA FUND....bucuresti infect

Vezi toate comentariile (11)
Comentează