INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2016

Turcii îl atacă pe Platini: "N-a avut pic de respect faţă de preşedintele nostru"

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Otomanii sar la gîtul lui Platini, nemulţumiţi că au pierdut duelul cu Franţa în privinţa organizării Campionatului European din 2016.

Jurnaliştii turci sînt convinşi că decizia a fost luată pe considerente politice: "Cei din Comitetul Executiv al UEFA pus eşecul nostru pe seama problemelor cu transportul şi a infrastructurii. Dar Ucraina, care organizează Euro 2012, nu se află nicidecum într-o situaţie mai bună".

Momentul care i-a enervat la culme pe turci l-a avut în prim plan chiar pe Michel Platini. În momentul sosirii lui Nicolas Sarkozy la conferinţa care a avut loc la Geneva, preşedintele UEFA s-a ridicat de pe scaun şi l-a prezentat pe acesta membrilor Comitetului Executiv.

În schimb, cînd a venit preşedintele Turciei, Platini nu s-a deranjat să se dezlipească de scaun. Turcii au luat-o ca pe o ofensă şi spun că nu vor uita prea curînd incidentul.

Lupta pentru organizarea Euro 2016 a fost extrem de strînsă. Franţa a obţinut 7 voturi, în timp ce Turcia a strîns cu unul mai puţin.

Turcia se află la a treia candidatură, respectiv al treilea refuz din partea UEFA. Franţa a mai organizat în două rînduri Campionatul European (1960, 1984).

Playtech: Anamaria Prodan, reacție HALUCINANTĂ după ce Reghe s-a dus cu altă femeie în Grecia: ”Să scăpăm de circ”


Comentarii (4)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  29 Mai 2010, 13:26

Cand va face parte si Turcia din G5 atunci sa ridice glasicioru. Oricum, este de admirat efortul lor.

 •  29 Mai 2010, 12:50

Turcia nu trebuia luata in discutie macar din cauza instabilitatii interne si sistemului politic nu tocmai democratic. In fond, la conducerea Turciei se afla un partid islamist. Cum ar fi fost daca Turcia primea organizarea CE si cu cateva luni inainte sa inceapa era proclamata republica islamica? Dar daca armata turca ar da o lovitura de stat militara ca sa previna proclamarea republicii islamice?

 •  29 Mai 2010, 12:49

turcii chiar credeau ca vor organiza , cu platini presedinte Uefa ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează