INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSAR

Un membru al preşedinţiei Bosniei a trimis la FIFA şi UEFA o scrisoare privind federaţia de fotbal

Bakir Izetbegovici
Bakir Izetbegovici

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 31 martie 2011 13:48

Bakir Izetbegovici, membru musulman al preşedinţiei Bosniei, le-a trimis o scrisoare preşedinţilor FIFA şi UEFA, Joseph Blatter, respectiv Michel Platini, în speranţa că aceste două foruri vor găsi "o soluţie adecvată" pentru federaţia bosniacă, a cărei suspendare este iminentă, informează AFP.

"Fără a dori să mă amestec în activităţile dumneavoastră, îmi exprim convingerea sinceră că veţi găsi o soluţie adecvată pentru ca Bosnia să aibă o organizaţie de fotbal de cea mai bună calitate şi pentru a permite naţionalei Bosniei şi cluburilor noastre să participe în continuare la competiţiile europene. Ştiţi cu siguranţă că Bosnia-Herţegovina este o ţară complexă. Ar fi păcat ca din cauza comportamentului iresponsabil al membrilor federaţiei noastre jucătorii internaţionali şi fotbaliştii de la echipele de club să nu poată participa la competiţii. Sutele de mii de suporteri nu merită acest lucru", a notat Izetbegovici în scrisoarea adresată lui Blatter şi lui Platini.

Reprezentanţii UEFA au anunţat, marţi, că aşteaptă mai multe informaţii referitoare la decizia Federaţiei Bosniace de Fotbal de a nu modifica statutul forului, dar au precizat că suspendarea va intra în vigoare automat în data de 1 aprilie, dacă nu vor interveni schimbări.
Membrii Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, întruniţi marţi, nu au adoptat schimbarea statului care prevede că forul are trei preşedinţi, aşa cum au cerut FIFA şi UEFA, şi riscă sancţiuni din partea celor două organisme fotbalistice internaţionale.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa a IV-a a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Sâmbătă, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare.

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la 20 martie, la Paris, a reconfirmat decizia de a suspenda automat, de la 1 aprilie, Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, dacă schimbările cerute privind statutul nu sunt efectuate până la acea dată. Decizia UEFA a venit ca urmare a sistemului de conducere al Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, cu trei preşedinţi, un bosniac, un sârb şi un croat. În cazul în care suspendarea va intra în vigoare, echipele din această ţară riscă excluderea din toate competiţiile internaţionale.

Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close