INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA B / PORTUGALIA - OLANDA 2-1

van Marwijk critică jucătorii: "Cei care ar fi trebuit să facă diferenţa n-au făcut-o"

Bert van Marwijk. foto: Reuters
Bert van Marwijk. foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 18 iunie 2012 12:19

Selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, a încercat să dea cîteva explicaţii după ce echipa sa a pierdut şi ultimul meci din grupa B, 1-2 cu Portugalia, şi va pleca acasă

"Am avut multe ocazii de a marca, dar ne-a lipsit din nou eficienţa. Am început în viteză, cum le-am cerut jucătorilor şi am marcat repede. Era ideal. Dar o greşeală în apărare a subminat încerderea fundaşilor. Apoi apărarea a devenit din ce în ce mai fragilă şi nici nu am mai putut marca. Global, privind asupra turneului, înfrîngerea din primul meci cu Danemarca a contat foarte mult. De asemenea, trebuie să recunoaştem că mai mulţi jucători nu au fost în formă.

Nu am putut să repetăm prestaţiile de la Mondialul din 2010, pentru că anumiţi jucători care de obicei fac diferenţa nu au mai făcut-o de data asta, din diferite motive. Totul se poate schimba repede în fotbal. Priviţi la Cristiano Ronaldo: a fost criticat după primele două meciuri şi acum este un erou. Astăzi am fost cu spatele la zid, a trebuit să ne asumăm anumite riscuri. Am riscat, uneori merge, alteori nu. Îmi asum responsabilitatea acestei înfrîngeri. Da, mă simt responsabil", a spus antrenorul.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
razvan2006
razvan2006  •  18 Iunie 2012, 19:42

D-le van Marwijk daca nu te superi, ai pierdut pe mana ta! Ai avut pe banca jucatori pe care nu-i au multe reprezentative nationale, dar i-ai tinut pe banca si ai continuat cu expiratii. Nu-ti spun decit doi : van Bomel si Roben asa ca mai bine taci!!!

whitecollar
whitecollar  •  18 Iunie 2012, 17:54

e intr-adevar o metamorfoza, de la o finalista de campionat mondial, la 0 puncte si 2 goluri marcate in 3 meciuri in doar 2 ani, cu aceeasi formula de joc. nu e mai putin adevarat ca olanda nu a tras la victorie decat poate in meciul cu danemarca. se poate observa la golul 2 al portughezilor, van der vaart pierde mingea la marginea careului portughez. in atac erau sneijder, robben, huntelaar, affelay si van persie, cu de jong destul de avansat. portughezii ies pe contra-atac si doar huntelaar face efortul de a alerga sa recupereze mingea. ceilalti stau si privesc. nu asa arata o echipa si nu e vina antrenorului aici.

alex.j
alex.j  •  18 Iunie 2012, 16:46

Va rog sa-mi spuna si mie cineva ce echipe tari a batut Olanda in meciuri oficiale cu van cirnat asta pe banca ! E clar ca au fost greseli la selectie si stilul asta : hai sa sarim ca nebunii toti pe ei , nu mai merge , decit daca ai aparare meseriasa !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează