INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  POLONIA - RUSIA 1-1

VIDEO A vorbit fotbalul » Spectacol, nu sînge în Polonia - Rusia 1-1

sursa foto: Reuters +1   FOTO
sursa foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 14:34

Jucătorii au dat cea mai potrivită replică la ieşirile naţionaliste din presă şi la luptele de stradă petrecute în ziua partidei.

Episoadele naţionaliste evocate de presa poloneză în preziua meciului şi încăierările dintre suporteri, pe străzile Varşoviei, au dinamitat şi "războiul" fotbalistic de pe stadionul "Naţional". Dar în sensul bun al cuvîntului.

REZUMAT VIDEO AICI!

"Incendiu" în careu
Polonezii au plecat destul de nervos în joc, însă i-a ajutat replica neaşteptat de pasivă a ruşilor. Şi-au prins curaj. În decursul unui singur minut (7), careul lui Malafeev a luat foc la două lovituri de cap parate uluitor de portarul campioanei Zenit. Mingea a intrat apoi şi-n poartă, expediată de Polanski, numai că arbitrul Stark a văzut, corect, ofsaid. Şi-a anulat reuşita.

Gol la prima ocazie
"Sbornaia"? Multă vreme fără replică la valul de atacuri al leşilor, trupa lui Advocaat s-a eliberat din strînsoare pe finalul primei reprize. Dzagoev şi-a amintit că vineri a făcut ţăndări Cehia (4-1), cu o "dublă", şi-a apărut providenţial la capătul unei centrări marca Arşavin: 0-1. La prima ocazie!

Răspunsul căpitanului
Polonia şi-a reluat forcingul în partea secundă. Iar ocazia irosită de Lewandowski, după ce l-a driblat şi pe portarul Malafeev, a anunţat golul lui Blaszczykowki. Căpitanul a preluat frumos, cu dreptul, în viteză, şi-a finalizat cu stîngul în vinclu: 1-1.

Nimeni nu moare
Din acest moment, meciul a devenit şi mai spectaculos. Ambele echipe au lăsat garda jos, în căutarea loviturii decisive. Care însă n-a mai venit, deşi, de ziua lor naţională, ruşii şi-ar fi dorit să fie prima echipă calificată în "sferturi". Pînă la urmă, nici remiza nu-i rea. Sbornaia îşi păstrează fotoliul de lider, Polonia poate spera mai departe.

493760-caseta-polonia-rusia-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Asta-i Rusia!"
Cei 12.000 de fani ruşi au pregătit o coregrafie impresionantă cu ocazia zilei naţionale a ţării. Ei au desfăşurat un imens steag pe 3 sectoare de tribună, înfăţişînd un cavaler cu armură înarmat cu scut şi spadă (foto 2), încadrat de înscrisul "This is Russia". De frică să nu le fie confiscat, ruşii l-au strîns cu puţin înaintea fluierului de start.

Naşu' în tribune
Printre oaspeţii de seamă prezenţi la Varşovia s-a numărat şi Mircea Sandu. Preşedintele FRF a stat pe rîndul din spatele şefului FIFA, Michel Platini. Naşu' a fost martor la bucuria preşedintelui federaţiei poloneze, Bronislaw Komorowski, care a sărit un metru în sus de bucurie la golul lui Blaszczykowski.

Nu-i iartă pe ruşi!
Golul egalizator al căpitanului polonez a fost al zecelea în "naţională" în 53 de selecţii. Blaszczykowski a semnat prima reuşită tot împotriva Rusiei, în amicalul din 27 august 2007 (2-2), disputat la Moscova. "Kuba" a ratat precedentul Euro de acum 4 ani din Austria şi Elveţia, fiind scos din lot din cauza unei accidentări.

Seria continuă
Remiza cu Polonia a prelungit lanţul jocurilor fără înfrîngere pentru trupa lui Advocaat. Ruşii au ajuns la 16, cu opt victorii şi opt egaluri, şi mai au un singur meci să egaleze recordul istoric datînd de acum 16 ani, 15 succese şi două remize. Ultimul eşec a fost pe 9 februarie 2011, 0-1 în amicalul cu Iran.

Inamicul "Tomek"
Jan Tomaszewski (64 de ani) are un mare dinte împotriva trupei lui Smuda. "Eu nu ţin cu Polonia. Nu cu o echipă cu Piszczek, condamnat pentru corupţie cu o sentinţă definitivă. Cu un Perquis născut în Franţa plus Polanski şi Boenisch, care au evoluat pentru echipele naţionale de tineret ale Germaniei", a atacat dur fostul legendar portar şi actual politician, desemnat cel mai bun goalkeeper la CM 1974.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
aleosa
aleosa  •  13 Iunie 2012, 13:09
Postat de gabidegiulesti pe 13 Iunie 2012, 11:17

Of, gramatica asta! Ati scris ”si-a anulat reusita”. Incorect, pentru ca se subintelege din context ca arbitrul si-a anulat reusita. In articolul dv. ”si” nu este interjectie, ci e folosit ca forma scurta de pronume personal, pers. a III-a singular- sie,siesi,isi si.Corect era ”si a anulat reusita”. Al naibii liniuta! Mai rau e ca mai citesc GSP si tinerii! Hai la carte, domnu ziarist!

"Al naibii liniuta"? Rade ciob de oala sparta.

gabidegiulesti
gabidegiulesti  •  13 Iunie 2012, 11:17

Of, gramatica asta! Ati scris ”si-a anulat reusita”. Incorect, pentru ca se subintelege din context ca arbitrul si-a anulat reusita. In articolul dv. ”si” nu este interjectie, ci e folosit ca forma scurta de pronume personal, pers. a III-a singular- sie,siesi,isi si.Corect era ”si a anulat reusita”. Al naibii liniuta! Mai rau e ca mai citesc GSP si tinerii! Hai la carte, domnu ziarist!

submarina
submarina  •  13 Iunie 2012, 10:59
Postat de land_of_transylvania pe 13 Iunie 2012, 01:37

Rusia merita primu loc in grupa sper sa ajunga cel putin pana in semifinala

Rusia trece mai departe evident, de pe primul sau doi, nu conteaza...cat despre semifinale, e prea devreme de vorbit deoarece ieri rusii mi s-au parut destul de obositi (au dat totul in primul meci) si cred ca in urmatorul vor fi fi mai obositi, iar in 1/4 vor cadea cu totul ( nu se poate ca jucatorii de baza: Arshavin, Pavliucenko, Kerjakov etc care au stat pe banca de rezerve la echipele de club, sa faca legea la europene, poate un meci doua si atat)...parerea mea

Vezi toate comentariile (12)
Comentează