INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BELARUS - FRANŢA 1-1

VIDEO Belarus a ţinut Franţa în şah cu rezervele

Martinovici (centru, în duel cu Rami) și Verhovțov (dreapta) au făcut un cuplu defensiv greu de străpuns y Foto: Reuters
Martinovici (centru, în duel cu Rami) și Verhovțov (dreapta) au făcut un cuplu defensiv greu de străpuns y Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 05 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 05 iunie 2011 13:54

Trupa improvizată a lui Stange a rezistat liderului grupei şi se anunţă principala rivală a ”tricolorilor” la locul de baraj.


VEZI REZUMATUL PARTIDEI BELARUS - FRANŢA 1-1!

Belarus se agaţă de fiecare punct pentru a-şi menţine locul de baraj. Adversar greu de ucis pe orice teren, trupa lui Stange a mai pus o piedică Franţei, după ce-o bătuse la Paris în toamnă. N-a contat că a fost obligată să joace cu 8 rezerve, din cauza listei lungi de indisponibili. "I-am surprins atacînd din start şi am încercat să păstrăm un ritm ridicat. Am condus meritat, dar am fost egalaţi rapid. Am rezistat în faţa unui adversar formidabil", a explicat selecţionerul Belarus.

Ajutaţi de o echipă "slabă şi care a gîfîit, o copie de proastă calitate, în care Malouda a limitat pagubele", cum a titrat L'Equipe, egalii "tricolorilor" din septembrie au impresionat prin ambiţie şi spirit combativ. "Kalacev e simbolul unei formaţii fără talente, dar extrem de bătăioase. El a provocat autogolul lui Abidal şi s-a infiltrat între liniile franceze. Defensiva solidă a făcut restul".
Acelaşi L'Equipe avertizează că "după seara complet ratată de la Minsk, selecţionata lui Blanc ar trebui să-şi regăsească busola şi resortul potrivit şi să ia în serios deplasarea în România".

"Doar o victorie, marţi, cu Luxemburg ne va oferi valoarea reală a remizei cu Franţa. Ne luptăm pînă în ultima secundă pentru a ne califica la turneul final"
Bernd Stange, selecţioner Belarus

"Sînt dezamăgit de rezultat. N-am fost superiori unei echipe care s-a apărat bine şi ne-a lipsit viteza. Jucătorii mei au fost obosiţi, dar ei nu sînt maşini"
Laurent Blanc, selecţioner Franţa

1 echipă a reuşit să nu piardă contra Franţei dintre toate adversarele întîlnite de "cocoşi" în cel puţin două meciuri. Belarus a învins la Paris (1-0) şi a remizat la Minsk (1-1)

Autogol la revenire
Revenirea la "naţională" după operaţia de tumoare la ficat, suferită acum 11 săptămîni, n-a fost deloc fericită pentru Abidal. Fundaşul stînga l-a păcălit pe Lloris, deviind lovitura liberă bătută de Kalacev. Ultimul autogol francez fusese semnat de Escude, în egalul (1-1) cu România de pe 5 septembrie 2009.

Clasament:

1. Franta     6     4     1     1     9-2     7     13
2.Belarus     6     2     3     1     4-2     2     9
3.Romania     6     2     2     2     8-6     2     8
4.Albania     5     2     2     1     4-4     0     8
5.Bosnia     5     2     1     2     6-7     -1     7
6.Luxemburg     6     0     1     5     1-11     -10     1

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
kannibalul_de_serviciu
kannibalul_de_serviciu  •  05 Iunie 2011, 14:38
Postat de hydrogas pe 05 Iunie 2011, 10:10

Asta a fost blat. Ati vazut cum portarul se uita la minge la autogol. Iar Abidal face o gafa de clasa I. La golul francezilor nici nu s-a bucurat nimeni. Franta are oftica pe Romania. Asta e. Desi au suficienti tigani in echipa.

si romanii tot blat au facut , bosniacii nu au jucat nimic , parca uitase fotbalul.

blaustein
blaustein  •  05 Iunie 2011, 12:55
Postat de blaustein pe 05 Iunie 2011, 12:48

Adevarat! Bosnia are acasa cu Albania,proabil va invinge, si ne revenim mai repede, nu in toamna. Venim pe 3, indiferent de rezultatul meciului, si stam la mana rezultatelor. In momentul de fata putem afirma ca ne batem cu Albania pentru locul 4, mai avem de tras mult pana sa speram la baraj.

Pardon, am vrut sa spun, venim pe locul 4, dupa Bosnia, daca invinge sau dupa Albania,in caz contrar. Asa ca o sa fim pe locul 4, ce mare performanta am realizat?! Calificarea e departe.

blaustein
blaustein  •  05 Iunie 2011, 12:48
Postat de hokerey pe 05 Iunie 2011, 09:30

De fapt este invers.Principala rivala a Belarusului la locul 2 ar putea sa fie Romania dar slabe sanse. In toamna ne revenim la normal.

Adevarat! Bosnia are acasa cu Albania,proabil va invinge, si ne revenim mai repede, nu in toamna. Venim pe 3, indiferent de rezultatul meciului, si stam la mana rezultatelor. In momentul de fata putem afirma ca ne batem cu Albania pentru locul 4, mai avem de tras mult pana sa speram la baraj.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close