INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DANEMARCA - PORTUGALIA 2-3

VIDEO Ceva e putred în Portugalia! » Ronaldo a fost invizbil cu Danemarca, dar coechipierii săi au reuşit să puncteze pentru o victorie decisivă

Ronaldo (centru) candidează cu şanse mari la titlul de
Ronaldo (centru) candidează cu şanse mari la titlul de "deziluzia turneului": al doilea meci la pămînt

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 14 iunie 2012 00:18

Deşi Ronaldo abia dacă a părut fotbalist de Euro, valoarea colegilor săi a decis meciul: elevii lui Olsen au revenit de la 0-2, semn că victoria cu Olanda n-a fost o bombă artizanală, dar au clacat pe final.

În tricouri amintind de finala Euro '92, danezii instalează iute reţeaua de pase calme şi limpezi. Mai mult, chiar în jumătatea lusitană, cu 4 cornere în primele 7 minute, să arate că locul 9 în clasamentul FIFA nu-i o eroare statistică.

VEZI AICI VIDEO DE LA MECI!

Vîrful Pepe şi fantoma Ronaldo
Cearta lui Bento cu CR7 se imprimă uluitor de fidel: pasele zburdă în aut, ofensivul 4-3-3 clachează tocmai în drum spre benzi, de unde se aşteaptă exploziile Coentrao, Nani, Cristiano. Singurele emoţii: şut-centrare Veloso, respins (13). Cuplul închizătorilor, Zimling-Kvist, imbatabil cu Olanda, se rupe: primul iese accidentat (16).

Poate acum, Ronaldo! Dar CR7 trage din prima, la 5 metri de poartă, se mai uită şi ciudos la gazon (18)! Iar lovitura liberă, aproape de corner, o ridică la alţi cinci metri "peste" (22)! Danezii tac, muncesc, faultează. Fericiţi. Şi cînd toţi se încruntă la Ronaldo, înscrie Pepe: corner Moutinho, "cap" simplu al stoperului la colţul scurt (25).

Există Postiga! Dar şi limite daneze
Olsen împinge jocul, dar "la cutie, la ciupeală" e meserie daneză cu Bendtner pivot. Ronaldo pregăteşte o lovitură libera ca-n reclame: doar în zid şi numai corner (34). Reuşita lui Pepe şi inerţia daneză schimbă însă ritmul: Nani duce prima pasă pe jos în careul lui Andersen, Postiga prinde pe scurt torpila necesară (36): 2-0, Postiga există! Învie puţin şi Danemarca: Bendtner împinge cu fruntea în poarta goală (41) pasa din piatră seacă a lui Krohn-Dehli.

Suferinţa tehnicilor se plăteşte
Fără să schimbe, doar cu un strop de aplomb în plus, danezii presează după pauză. Tot Portugalia e aproape de concretizare însă, cu Ronaldo şutînd previzibil dintr-un culoar de aur (50). Tiparul reactiv le convine latinilor, mai ales cu spaţii acum, în vreme ce Danemarca faultează, şchioapătă în rolul stăpînului jocului, ba se mai rupe şi Rommedahl (60). Kvist ajunge să aibă cea mai mare ocazie a nordicilor: torpilă, 30 de metri, puţin pe lîngă (62).

Parcă prea mult răresc totuşi raidurile portughezii, bazîndu-se pe împiedicările din atac ale danezilor: şutul lui Bendtner trece la o palmă de bară (72), Ronaldo scapă singur cu Andersen şi trage la doi metri pe lîngă (78), imediat Bendnter reia cu capul, Patricio respinge în bară şi iese golul (80)!

Victorie cu V de la Varela
La 2-2, Portugalia înconjoară cu valuri fierbinţi careul lui Andersen, nordicii se apără şapte minute, apoi calcă în semicerc: Varela luftează, dar pînă la rînjetul danez se întoarce, mai încearcă o dată şi iese un şut superb care zguduie plasa (87)! Cad şi lusitanii, încep asediul îndărătnicii scandinavi: trasorul lui Schone urcă însă prea mult (93). E meci în care fluierul ar trebui furat. Pepe se uită la cer, se-nchide un meci fabulos şi urmează Olanda: poate să-l ţină Bento rezervă pe CR7?

7 foşti fotbalişti de la Sporting Lisabona a folosit Bento în primul 11, după ce Rusia debutase cu 7 jucători de la Zenit (4-1 cu Cehia), iar Germania cu 7 de la Bayern (1-0 cu Portugalia)

494088-caseta-danemarca-portugalia-2-3.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Bendtner, reclamă interzisă la pariuri!
Danezul Nicklas Bendtner s-ar putea alege cu o suspendare din partea UEFA pentru că a făcut reclamă unei agenţii de pariuri după marcarea fiecărui gol împotriva Portugaliei. Atacantul lui Arsenal  a sărbătorit reuşitele lăsîndu-şi şortul în jos şi ridicîndu-şi tricoul: pe elasticul de la boxeri avea scris numele agenţiei Paddy Power. Forul european interzice publicitatea pe echipamentele jucătorilor, danezul ar putea fi amendat sever şi chiar suspendat.

A rezistat un sfert de oră
Deşi s-a lovit înainte de primul meci al grupei, cu Olanda (1-0), mijlocaşul Niki Zimling (27 de ani) a fost folosit împotriva "Portocalei mecanice". Începînd ca titular şi meciul cu Portugalia, jucătorul lui FC Bruges s-a resimţit încă din startul partidei. Morten Olsen a decis să îl schimbe în minutul 16 cu Jakob Poulsen. Şi "veteranul" Rommedahl s-a accidentat în repriza secundă, fiind înlocuit cu Mikkelsen.

Postiga, în istorie
Atacantul Helder Postiga a devenit cel de-al şaselea jucător care marchează în trei turnee finale diferite. El marcase şi la ediţiile din 2004 (2-2 cu Anglia) şi 2008 (2-3 cu Germania). Pe lista selectă se mai află Henry, Smicer, Gomes, Klinsmann şi Ibrahimovici, ultimul ajungînd la această cifră graţie golului din meciul cu Ucraina. Postiga a reuşit să marcheze golul cu numărul 20 pentru Portugalia.

Coşmarul portarilor
Helder Postiga are ce are cu portarii la acest turneu final. Aseară, "vîrful" portughez a ajuns mai tîrziu decît Andersen la o minge trimisă în adîncime de Cristiano Ronaldo şi puţin a lipsit să nu-l accidenteze grav pe goalkeeperul danez (30). Împotriva Germaniei, Postiga atentase la integritatea corporală a lui Neuer, lovindu-l pe tibie, şi a încasat un cartonaş galben.

"Acest număr 9"
Nani nu-şi cunoaşte adversarii! Referindu-se la jucătorii naţionalei daneze, mijlocaşul lui Manchester United a comentat: "Bendtner e foarte puternic. Şi mai e acest tip, numărul 9. Cum îl cheamă?". Tricoul cu numărul respectiv la roş-albi îl poartă Michael Krohn-Dehli, autorul golului victoriei în confruntarea din debut, cu Olanda (1-0). Şi cel care aseară i-a pasat lui Bendtner la primul gol danez.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
l.elena
l.elena  •  14 Iunie 2012, 14:15

Ceva e putred in mintea ta Gabriel Berceanu!

rsalexander
rsalexander  •  14 Iunie 2012, 14:02
Postat de flo_ax pe 14 Iunie 2012, 13:50

am vazut in ultimul el classico cum e cu pazitul! MAi usor cu frustrarea asta, ca e trist, zau asa! Ce suferinta de durata, nu mai puteti dormi voi de gelul sau forma sportiva a lui Ronaldo

Deci stii si tu cum e pazit Messi vad. Si da bravo le-a iesit si lor odata, sa contracareze jocu' Barcei, dar stai linistit ca nu o sa se mai intample. Iar in legatura cu CR7, mie mi se rupe de el, am zis doar ca a gresit ca a spus asta, Messi tot timpu' la vorbit de bine. In fine, fiecare cu educatia lui...

flo_ax
flo_ax  •  14 Iunie 2012, 13:50
Postat de rsalexander pe 14 Iunie 2012, 10:52

Acum asta e noua scuza? Messi la fiecare meci e pazit constant de 1 jucator si imediat apar 2,3 cand are mingea. Si la Barca nu doar la Argentina...

am vazut in ultimul el classico cum e cu pazitul! MAi usor cu frustrarea asta, ca e trist, zau asa! Ce suferinta de durata, nu mai puteti dormi voi de gelul sau forma sportiva a lui Ronaldo

Vezi toate comentariile (14)
Comentează