INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CALCULE

Ziua sentinţelor » Germania, Italia, Olanda, Anglia şi Spania sînt la Euro! Cine se mai califică?

Azi se decid ultimele echipe calificate direct la Euro 2012, dar şi cele care vor merge la baraj
Azi se decid ultimele echipe calificate direct la Euro 2012, dar şi cele care vor merge la baraj

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 21:25

Mîine se stabilesc ultimele 5 echipe care merg direct la turneul final şi celelalte 7 care îşi dispută calificarea la baraj, Muntenegrul avînd locul asigurat


Maratonul preliminariilor a ajuns pe ultima linie dreaptă. Mîine vom afla ultimele cinci calificate direct la turneul final din Ucraina şi Polonia, care se alătură celor mai grăbite, Germania, Italia, Olanda, Anglia şi Spania, cîştigătoare autoritare în grupele lor. Dar şi cele opt ce vor merge în baraj, programat în dublă manşă pe 11/12 şi 15 noiembrie, pentru celelalte 4 bilete disponibile.

Doi pentru baraj - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa A. Germania e calificată, iar Belgia şi Turcia se bat pentru baraj. Ca să rămînă pe locul doi, "dracii roşii" trebuie să scoată în Germania cel puţin acelaşi rezultat ca trupa lui Hiddink, acasă, cu Azerbaidjan. Dacă belgienii pierd la Dusseldorf şi Turcia face egal, otomanii prind barajul graţie "directelor" (3-2 şi 1-1).

Armenia speră - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa B. Rusia ajunge la Euro cu minimum un punct acasă contra Andorrei, avînd "directele" favorabile cu Irlanda (3-2 şi 1-1). Deci, lupta se dă doar pentru locul secund, pe care echipa lui Trapattoni îl păstrează dacă nu cedează marţi, la Dublin, în faţa Armeniei şi va merge la baraj.

Sîrbii în pericol - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa C. Italia este deja la Euro. Estonia a terminat jocurile şi poate fi în baraj dacă Serbia nu triumfă în Slovenia. Un egal nu-i ajunge echipei lui Stankovici, ce a pierdut pe teren propriu în faţa balticilor (1-3) şi a remizat (1-1) "afară".

Ne uităm la alţii - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa D. Finala de la Paris stabileşte ierarhia. Bosnia se va duce direct la Euro dacă învinge, altfel se va mulţumi cu locul de baraj. "Avem numai 10% şanse să ne calificăm", a recunoscut selecţionerul Susici.

Baraj asigurat - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa E. Olanda şi-a asigurat prezenţa la turneul final, iar Suedia nu mai poate rata barajul. O ajută "directele" cu Ungaria (2-0 şi 1-2). Totuşi, scandinavii au şanse de calificare directă, din postura de cel mai bun loc 2. Trebuie să bată Olanda, iar Danemarca să nu cîştige acasă cu Portugalia sau să scoată o remiză, iar danezii să piardă.

Elenii favoriţi - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa F. Afacere în doi. Grecia e la Euro dacă nu pierde marţi în Georgia, pentru că i-a luat 4 puncte Croaţiei (0-0, 2-0), care se duce în baraj. Situaţia se inversează dacă elenii sînt învinşi la Tbilisi şi croaţii bat Letonia. Trupa lui Bilici are totuşi şi varianta calificării directe drept cel mai bun loc 2. Trebuie să bată la scor Letonia (acum are golaveraj +4), Danemarca (+8) să piardă cu Portugalia, iar Suedia (+8) să scoată cel mult un egal cu Olanda.

Caz rezolvat - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa G. Calcule încheiate. Anglia e calificată direct, Muntenegru merge în baraj.

Finală la Copenhaga - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa H. Portugalia ajunge la turneul final cu o remiză în Danemarca, pe care a bătut-o (3-1) acasă. Nordicii, care au oricum asigurat barajul (2-0 şi 1-1 cu Norvegia), se califică direct dacă înving marţi. Sau dacă obţin acelaşi rezultat ca Suedia contra Olandei, din postura de cel mai bun loc 2. Teoretic, şi Norvegia mai are şanse să prindă barajul. Cu condiţia ca Portugalia să piardă la o diferenţă care, coroborată cu scorul reuşit de Norvegia acasă cu Cipru, să anuleze handicapul de -9 la golaveraj.

Cehii au prima şansă - Aici ai clasamentul grupei!
Grupa I. Spania şi-a acontat locul la Euro, iar Scoţia şi Cehia îşi dispută accesul în baraj. Dacă obţin contra campioanei mondiale, la Alicante, acelaşi rezultat ca şi Cehia în Lituania, britanicii rămîn sigur pe 2. Altfel, dacă pierd şi cehii remizează, scoţienii ratează barajul din cauza "directelor" (0-1, 2-2).

Clasamentul locurilor 2*
1. Danemarca 7 13-5 16
2. Suedia 7 17-9 15
3. Croaţia 7 10-6 13
4. Estonia 8 13-11 13
5. Bosnia 7 8-7 13
6. Irlanda 7 8-5 12
7. Muntenegru 7 7-5 12
8. Cehia 7 8-7 10
9. Belgia 7 14-11 9
* Punctele se calculează excluzînd rezultatele cu echipa de pe ultimul loc în grupele de 6.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
twilight
twilight  •  15 Noiembrie 2011, 23:23

Sint? Doamne ..... Comentariu de caum 1000 de ani. Sunt . Aceasta e forma corecta. Varza comentatorii

messi1981
messi1981  •  11 Octombrie 2011, 02:07

Azi Cehia,Ungaria,Serbia si Irlanda trebuie sa bata si vor bate toate 4 Meciu Suedia-olanda va depinde de ce echipa baga in teren olandezi care sunt deja calificati.grupa urata mai e si la spania care joaca cu scotia acasa si cehia joaca in lithuania unde daca bate merge la baraj ca nu cred ca Spania nu bate Scotia acasa.Irlanda trebuie sa bata ca joaca acasa chiar daca Armenia e in forma acum cred ca va bate Irlanda.Si Serbia trebuie sa bata ca sa prinda locul 2 pt ca Estonia nu mai are de jucat meciuri Serbia are avantaju ca mai are de jucat 1meci care trebuie sa-l castige cu orice pret.Un alt meci care il vad eu 2solist este Kazackstan-Austria vor bate austrieci la ei ca la fasole .

fenomeno89
fenomeno89  •  10 Octombrie 2011, 10:19

e clar, cel mai bun loc 2 va fi Danemarca sau Suedia

Vezi toate comentariile (3)
Comentează