INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA, AZI, 19:00, DOLCE1, PROTV, GSP.RO

A venit ziua revanșei cu Elveția! Două schimbări sigure în primul "11" și o mare surpriză pregătită de Iordănescu. Cum arată echipa

Chipciu a declarat aseară că e pregătit sută la sută să lupte cu elveţienii // FOTO Alex Nicodim (Paris)
Chipciu a declarat aseară că e pregătit sută la sută să lupte cu elveţienii // FOTO Alex Nicodim (Paris)

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2016 00:00

Selecționerul se gândește să îl introducă din primul minut pe stelist, însă cel mai probabil noutățile vor fi Torje și Keșeru.

  • Corespondență din Franța

A venit și seara revanșei cu Elveția după umilința suferită la Detroit în 1994! Atunci, în sauna de la "Silverdome", Hagi și compania s-au sufocat în al doilea meci al Mondialului, după victoria reconfortantă obținută în start contra Columbiei.

Acum, trupa lui Iordănescu în versiune 2016 pleacă de pe alte poziții împotriva băieților din cantoane: n-are voie să facă niciun pas greșit pentru a rămâne în cărțile calificării. E efectul eșecului din deschidere cu Franța.

Iar una dintre ultimele dileme ale lui Iordănescu pentru formația de start pleacă dinspre Chipciu. Chiar dacă n-a rupt gura târgului cu francezii, în mitanul secund, mijlocașul s-a mișcat foarte bine la antrenamente și i-a lăsat o impresie favorabilă selecționerului.

De aici și tentația Generalului de a încerca o mutare-surpriză prin titularizarea lui cu Elveția, pe care o va decide sau nu abia în dimineața jocului.

Ar fi două variante care i-ar permite lui Chipciu să fie pe gazon din primul minut.

1. Să joace în stânga

În acest caz, cu Alex folosit pe banda stângă, în dreapta ar intra  Torje, iar Stancu l-ar înlocui în atac pe Andone. E clar că, în acest moment, "Motanul" și Stanciu sunt de neclintit din primul "11".

2. Să joace în dreapta

Variantă de asemenea vehiculată. Dacă Alex va intra în banda dreaptă, din schemă ies atât Torje, cât și Adi Popa. Stancu ar rămâne pe postul său de bază de la "națională", în stânga, preferat de Iordănescu pentru că fotbalistul de la Genclerbirligi a coborât mult și-n meciul de deschidere. Iar în atac s-ar alege dintre Keșeru și Andone, cu primul în pole-position.

Cu toate că s-a discutat mult despre titularizarea lui Chipciu, prima opțiune a "Generalului" rămâne tot cea gândită acum câteva zile. Cu două modificări: Adi Popa iese, intră Torje și Keșeru în locul lui Andone.

"Doar neșansa a făcut să pierdem cu Franta. Suntem optimiști pentru meciul următor. Vrem sa câștigăm cu Elvetia și să trecem de grupă"
Alexandru Chipciu, mijlocaș România

"A fost o mică frustrare că am pierdut cu Franta, dar pe de altă parte eram și un pic bucuroși că nu ne-am făcut de râs în fața uneia dintre favorite"
Cristian Sapunaru, fundaș România

CIFRELE MECIULUI:

  • 2,85 este cota caselor de pariuri să marcheze Keșeru în meciul de la Paris contra Elveției
  • 12 partide s-au jucat între cele două echipe, "tricolorii" au câștigat de cinci ori și au pierdut de patru ori
  • 82 de ani și 7 luni au trecut de la primul meci dintre România și Elveția, partidă terminată 2-2
  • 47 la sută sunt șansele ca mâine la ora meciului jucat la Paris să plouă, la ora meciului urmând să fie 17 grade
  • 6 meciuri ale echipelor românești a mai arbitrat rusul Sergei Karasev, ultimul Astra - Lyon 0-1
  • 3,25 este cota pentru ca România să câștige duelul cu Elveția, oaspeții noștri având cota 2,35

romania elvetia caseta

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  15 Iunie 2016, 19:00

Romania n-are jucatori dar nici antrenor n-are. Vrei 3 puncte dar lasi absolut toti jucatorii ofensivi pe care ii ai pe banca? De aia Elvetia ne-a dominat si putea chiar sa ne bata daca nu erau atat de indecisi in vreo 4-5 situatii. Nu-l inteleg pe Iordanescu si nu l-am inteles niciodata. E ultra defensiv, joaca mereu la cacealma sau la alibi, nu are nimic in comun cu fotbalul modern care se joaca azi. Pur si simplu face specula in fotbal. Asteapta si iar asteapta. Pana si schimbarile le face fara cap si mereu dar absolut mereu cu intarziere. Cel mai prost jucator al nostru e ,,Motanul" si el sta in teren...ca sa dea 11m? Mi-e rau!

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  15 Iunie 2016, 18:56
Postat de cipinho79 pe 15 Iunie 2016, 15:33

Vad ca multi sunt impotriva lui Chipciu dar daca stam si analizam Elvetia constatam ca ne trebuie un jucator solid care sa-l sprijine pe Rat in banda. Shaqiri e un jucator tehnic si rapid, nu vad cine altucineva l-ar putea anihila decat Chipciu. Sanmartean trebuie sa joace macar in repriza a 2-a. Observ ca nici Stanciu nu e titular? A innebunit lupul, probabil ca tactitca lui Iordanescu e sa facem 4 puncte in aceste 2 meciuri si sa speram ca alte 4 echipe de pe locul 3 nu for face mai mult de 4

Diferenta e ca pentru Chipciu sezonul a fost de uitat din cauza prestatiei pe care a avut-o el iar pentru Maxim sezonul e de uitat din cauza echipei sale care a retrogradat insa prestatia lui pe ansamblu n-a fost una rea

301994596799435
Vasile Stroe  •  15 Iunie 2016, 19:14

Nea Iordanescu a inceput iar cu manelistii meciul cu elvetia,asta e valoarea asta e mentalitatea!!!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează