INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA LA EURO

Au început șicanele între România și Franța. Cum l-a obligat Deschamps pe Iordănescu să dea peste cap programul României

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2016 00:00

Francezul a pus antrenamentul oficial al "cocoșilor" la ora la care îşi dorea şi Puiu, pe care l-a obligat să dea peste cap programul de azi al României.

  • Corespondență din Franța

Mâine se joacă Franţa - România, dar prefaţa acestei bătălii a fost câştigată deja de gazdele turneului final. Deschamps i-a luat "faţa" lui Iordănescu şi a fixat antrenamentul oficial pe stadionul Saint Denis chiar în intervalul orar în care îşi dorea şi Puiu să-şi scoată jucătorii pe gazon.

UEFA a anunţat 3 ore fixe la care cele două combatante pot susţine şedinţa de pregătire oficială: 17:00, 19:00 şi 21:00, toate pe ora Parisului, adică un ceas mai târziu la Bucureşti. Deschamps a luat al doilea interval, decizie care l-a pus în dificultate pe General.

Într-o primă fază, România a anuţat că antrenamentul îl va face la ora meciului, adică seara, numai că Iordănescu a pus în balanţă avantajele şi dezavantajele orei de început şi a ales să schimbe. În loc de 21:00 a preferat antrenament care să înceapă la 16:30, ora Franţei.

Motivul? "Puiu s-a gândit că deşi cel de seară are avantajul de a fi la ora partidei, totuşi s-ar termina foarte târziu, echipa ar ajunge aproape de miezul nopţii la hotel, moment când jucătorii ar trebui să mănânce, ceea ce nu-i place deloc selecţionerului", a explicat unul dintre colaboratorii lui Iordănescu.

Ieri s-au antrenat de dimineaţă

Schimbarea orei de antrenament de azi a modificat şi programul zilei de ieri. Şedinţa de pregătire era fixată, iniţial, aseară, dar Iordănescu şi-a anunţat jucătorii că vor merge la teren la prânz. Tocmai pentru a avea mai bine de 24 de ore distanţă între acest antrenament şi cel oficial, din această după-amiază.

"La meciurile mari, detaliile mici fac diferenţa"
Mircea Lucescu

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
sakamoto
sakamoto  •  09 Iunie 2016, 13:39

Un rezultat cinstit ar fi Frantza-Romania furata-de Mafia care distruge fotbalul romanesc-cam...8-o. Fotbalul romanesc este la pamint:fotbal juvenil inexistent, tribune goale, arbitraje swpurhcate, insolventza generalizata. O cloaca infecta. Vae victis!

10154381430240312
Danut Munteanu  •  09 Iunie 2016, 12:21

Eu consider fotbalul un sport vulgar. Cred cu tarie ca rolul unui antrenament SERIOS este de a te pregati in conditiile in care SI JOCI. Daca meciul de maine seara e la ora 21 , nu la aceeasi ora vor ajunge jucatorii la hotel si nu tot tarziu ( implicit ) vor manca ? Bun, daca ma intrebati pe mine...antrenamentul de dinaintea meciului cu Franta e oricum inutil : francezii vor invinge lejer, la MINIM 2 goluri diferenta. Sigur, superstitiile si icoanele antrenorului roman vor face diferenta. In mintea ultrasilor, pt ca pe tabela de acest lucru se vor ocupa Giroud, Griezmann si ceilalti coechiperi ai lor. Daca nu se intampla vreo " neintamplata " ca la Spania-Georgia, romanii se pot considera fericiti daca vor reusi sa marcheze macar un gol. Daca voi credeti ca Rat, Chiriches, Daniel Grigore si Sapunaru pot sa ii tina la respect pe Martial si Coman, Evra si Giroud...atunci sunteti naivi. Vine potopul ! De goluri, in poarta Romaniei...

spion_kop
spion_kop  •  09 Iunie 2016, 10:50

ce sa spun, i-au dat peste Casșcheta planurile ... armata de impresari din cantonamentele cazone trebuie sa vina mai devreme ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close