INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PREMIERĂ

Au revoir "Beau Jeau", bienvenue "Fracas"! Pentru prima dată în istoria Europenelor, Adidas a schimbat balonul de joc

Vedeta Franței, Paul Pogba, a prezentat balonul cu care se va juca din optimi
Vedeta Franței, Paul Pogba, a prezentat balonul cu care se va juca din optimi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Pentru prima dată în istoria Europenelor, Adidas a anunţat că schimbă mingea cu care s-a început competiţia cu o alta pentru jocurile din optimi până la finală.

  • Corespondență din Paris

Cite de la Mode din Paris a găzduit evenimentul dedicat schimbării balonului cu care se vor disputa meciurile de la acest European, începând din optimile de finală.

La Beau Jeu, mingea cu care s-au jucat partidele din faza grupelor, va fi înlocuită de sâmbătă de Fracas, nume ales după ce mai multe personalităţi din toate domeniile şi-au dat cu părerea despre cum ar trebui să se cheme balonul care va decide jocurile eliminatorii.

"Numele, care din franceză se traduce prin gălăgie, a fost ales pentru a creşte ritmul jocurilor pentru că şi miza va fi din ce în ce mai mare. Ne-am gândit să schimbăm şi design-ul şi să mizăm pe roşu şi pe negru, care mi se par culori bune pentru a rezona cu modul împrevizibil în care se vor juca meciurile ce nu se pot termina la egalitate, aşa cum s-a petrecut în grupe", a explicat Sam Handy, unul dintre principalii responsabili  de design-ul noului balon al Adidas.

"Aveam nevoie de ceva mai revoluţionar fiindcă şi emoţiile vor fi mai mari din optimile de finală. În faza grupelor se joacă mult tactic, dar atunci când e meci eliminatoriu totul înseamnă emoţie, de-asta vom schimba şi balonul", au adăugat cei de la Adidas, care l-au avut ca invitat principal, care să o prezinte pe Fracas, pe Miralem Pjanici, proaspăt cumpărat de Juventus de la AS Roma.

Bale n-a testat degeaba mingea

Unul dintre fotbaliştii care au fost solicitaţi de Adidas pentru a participa la testele pe care le-au făcut înainte de Euro în privinţa balonului a fost Gareth Bale.

Galezul, care s-a acomodat cu mingea mult înainte de turneu, e în acest moment golgeterul competiţiei: a marcat câte un gol în fiecare meci, două dintre ele reuşite prin şuturi de la foarte mare distanţă.

18luni au durat testele pentru cele două mingi cu care se va juca la acest Euro

15e numărul meciurilor care se vor disputa la Euro de la optimi până la finală, inclusiv, toate vor avea parte de mingea Fracas

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close