INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA

Cancelarul Merkel a reacționat la scandalul de rasism la adresa lui Jerome Boateng: ”Trist și înjositor!”

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2016 00:00

Cancelarul Merkel a reacționat ieri la scandalul de rasism a cărui victimă e apărătorul de culoare Jerome Boateng.

Un politician de extremă-dreapta, Alexander Gauland, a reușit să perturbe serios pregătirile nemților pentru Euro. Într-un interviu acordat săptămânalului Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, vicepreședintele Partidului "O Alternativă pentru Germania" (AFD) a făcut următoarea remarcă: "Oamenii îl consideră pe Jerome Boateng drept un jucător bun. Dar ei n-ar vrea să le fie vecin".

Fundașul de culoare al lui Bayern și al "naționalei", născut la Berlin din tată ghanez și mamă nemțoaică, a primit imediat sprijin din partea societății civile și a Federației (DFB). Iar ieri s-a înscris la cuvânt inclusiv cancelarul Angela Merkel: "Afirmația făcută de Gauland e înjositoare. Mi se pare trist ca în ziua de astăzi să mai auzim așa ceva".

Gauland? Dându-și seama că tocmai a marcat un autogol, politicianul de 75 de ani a încercat să-și repare gafa: "Eu nu-mi aduc aminte să fi spus așa ceva. Poate că jurnaliștii au adus numele lui Boateng în discuție. Nici măcar nu mă pricep la fotbal". Însă jurnaliștii s-au oferit să-i pună la dispoziție înregistrarea interviului.

"Jerome, fii vecinul nostru!"

La amicalul cu Slovacia (1-3), de la Augsburg, Federația a reacționat cu un videoclip în care apar, pe rând, toate fețele jucătorilor campioanei lumii. Iar la final înscrisul "Suntem diferiți, dar împreună suntem Mannschaft". Suporterii prezenți au afișat, la rându-le, pancarte și bannere cu înscrisuri gen "Jerome, fii vecinul nostru". (foto 2)

Nu-i prima oară

Recent, Boateng a fost atacat și de Mișcarea de Stradă Antiislamică (Pegida) din Germania. După ce figura lui, din vremea când era copil, a apărut pe ambalajele Kinder (foto 3), o aripă regională Pegida a obiectat: "Chiar poți cumpăra așa ceva? Sau e o glumă? Ei încearcă să prezinte rahatul ăsta ca fiind normalitate. Săraca Germanie....".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  31 Mai 2016, 09:36

...frumos spus ...Boateng un neamt verde...de la mama lui ...

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  31 Mai 2016, 09:23

*** nu se dezmint...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează