INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GRECIA - IRLANDA DE NORD 0-2

Chiar sînt un pericol! » Selecţionerul Irlandei de Nord ne ameninţă: ”Vrem să cîştigăm la Bucureşti”

Jamie Ward (în verde) îl survolează pe grecul Manolas. El a deschis scorul pe
Jamie Ward (în verde) îl survolează pe grecul Manolas. El a deschis scorul pe "Karaiskakis" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 16 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 octombrie 2014 22:46

Michael O'Neill crede că echipa lui are ”numai de cîştigat” pe 14 noiembrie, la Bucureşti, după performanţele din debutul preliminariilor.

2-1 cu Ungaria, la Budapesta. 2-0 cu Feroe, la Belfast, şi iarăşi 2-0, de data asta la Atena, împotriva Greciei. Cel mai bun start al Irlandei de Nord într-o campanie de calificare! Pînă şi selecţionerul Michael O'Neill e surprins: "Sincer, nu ne aşteptam să cîştigăm chiar tot!

Iniţial le-am spus băieţilor că ar fi bine dacă facem şase puncte din primele patru meciuri. Dar uite că am scos nouă în trei partide! Sîntem încîntaţi şi optimişti". Atît de optimişti încît O'Neill susţine mai nou că la Bucureşti, pe 14 noiembrie, "avem numai de cîştigat. Sîntem pregătiţi. Vrem să învingem".

"Budapesta a fost schimbarea"
"Tripla" din debutul preliminariilor le-a ridicat moralul nord-irlandezilor, după coşmarul din preliminariile CM 2014. "Victoria de la Budapesta ne-a dat sentimentul că s-a schimbat ceva. Că se poate. Apoi, încrederea de sine a crescut cu fiecare fază reuşită şi cu fiecare gol marcat", a povestit O'Neill cotidianului Belfast Telegraph.

Organizare şi disciplină
Armele nord-irlandezilor? Le deconspiră tot selecţionerul lor: "La Atena am realizat o mare performanţă în ceea ce priveşte organizarea, disciplina tactică şi am demonstrat calitate atunci cînd am avut ocazia de a crea breşe şi de a contraataca".

Lafferty, letal
Şi ar mai fi ceva. Sau mai bine zis cineva: Kyle Lafferty. Fără gol în preliminariile CM 2014, chiar eliminat în ultimul meci, cu Portugalia, atacantul în vîrstă de 27 de ani a renăscut. Acum a marcat cîte unul în fiecare dintre cele trei partide disputate, iar O'Neill e la picioarele lui: "Kyle are tot ce-i trebuie pentru a juca la cel mai înalt nivel: viteză, tehnică, forţă. Fotbalul internaţional i se potriveşte de minune. Mai ales în deplasare, cînd are mai mult spaţiu la dispoziţie".

Luxemburg le luase 4 puncte!
În campania-dezastru pentru Mondialul brazilian, nord-irlandezii au terminat pe penultimul loc într-o grupă cu Rusia, Israel, Portugalia, Azerbaidjan şi Luxemburg: o victorie, 4 remize şi 5 eşecuri. 7 puncte, unul mai mult decît modesta Luxemburg, care reuşise să le smulgă o remiză la Belfast, 1-1, şi să-i bată acasă: 3-2.

3 participări la Mondiale are Irlanda de Nord (1958, 1982, 1986), nici una la Euro. Cea mai bună performanţă: "sferturi" în 1958

12 goluri a marcat Lafferty, golgeterul la zi al nord-irlandezilor, în 40 de meciuri la naţională

"Prin aceste victorii le-am transmis un mesaj clar celorlalte echipe din grupă. Trebuie să ne pună la socoteală în lupta pentru calificare" (Kyle Lafferty, atacant Irlanda de Nord)

637802-irlandezi-echipe.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
bdgeorge
bdgeorge  •  16 Octombrie 2014, 18:03

Caca maca..nici ai nostrii nu sunt superstaruri dar jucatori dein a 3-a liga engleza nu avem...daca Kyle Lafferty e un pericol atunci ce sa mai zicem??? 0 goluri varf in divizia a doua engleza pt Norwich City in 8 meciuri???varf de atac??? sa fim seriosi..sunt pe val acum dar se desumfla urgent daca ii batem la Bucuresti..Slabi cun sunt ai nostri totusi nu joaca nici unul la Fleetwood Town..iar"vedetele" lor joaca la WB si Souhampton hai sa fim seriosi

cristimcl
cristimcl  •  16 Octombrie 2014, 12:07

Ei au bătut Ungaria, noi ne-am apărat ca niște fricoși.

mihai231
mihai231  •  16 Octombrie 2014, 11:59

daca nu vom avea terenul suspendat, ce este aproape imposibil, o sa-i batem 2-0::)))))...daca o sa avem terenul suspendat, o sa-i batem 2-0::))))....dar numai daca o sa ramana Piti....Hai Romania!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează