INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  EURO 2016

"Cu Franța vom face 0-0" » Dan Petrescu crede că altă națională va pune probleme României la EURO 2016

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 16:16

Dan Petrescu, fost component al Generației de Aur, a vorbit despre grupa României, despre care spune că este cea mai ușoară, dar spune că și el ar fi catalogat-o ca una grea dacă era selecționer.

"Nu este o grupă grea. Este cea mai ușoară grupă, dar dacă eram selecționer și eu aș fi spus că este o grupă grea. Eu cred că cel mai greu meci va fi cu Albania, pentru că atunci va fi toată presiunea pe noi. Nu acceptă nimeni să nu bați, asta e clar. Dacă vom avea trei puncte, vom avea șanse de calificare. Cu patru puncte, sigur ne calificăm.

Ideal ar fi să luăm trei puncte cu Albania și așa ne va fi mai ușor. Toate lumea trebuie să fie optimistă, pentru că am avut noroc.

La meciul cu Franța, pe ei va fi presiunea. Eu sînt convins că nu pierdem primul meci. Va fi un 0-0. Franța este o echipă bună, dar are probleme. Sînt sigur că Deschamps va pregăti meciul extraordinar și va fi atent la toate detaliile", a spus Petrescu la DigiSport.

România se află în Grupa A, cu Franța, Albania și Elveția. România joacă în meciul de deschidere împotriva Franței pe Stade de France în data de 10 iunie.

Meciurile noastre:

10 iunie Franța - România (Stade de France, Saint-Denis)
15 iunie România - Elveția (Parc des Princes, Paris)
19 iunie România - Albania (Stade des Lumieres, Lyon)

GRUPELE COMPLETE DE LA EURO 2016:

Grupa A: Franța, ROMÂNIA, Albania, Elveția
Grupa B: 
Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia
Grupa C:
Germania, Ucraina, Irlanda de Nord, Polonia
Grupa D:
Spania, Cehia, Turcia, Croația
Grupa E:
Belgia, Italia, Irlanda Suedia
Grupa F:
Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
1680680742171185
Iosif Ionas  •  13 Decembrie 2015, 21:26

Nu e bine informat marele antrenor Petrescu. Franta ne bate fara drept de apel, au o generatie noua fantastica si un antrenor foarte bun. La fel Elvetia, ei sunt unde eram noi in 94, o generatie de aur crescuta cu o tenacitate enorma la nivelul de "internate de fotbal", cu copii adusi din toata lumea, care mai de care mai talentati si crescuti in Elvetia. Se vede clar ce face FC Basel de ani de zile, si nationala lor e capabila de orice, mult peste a noastra si ca sistem si individualitati. Cel putin 5 Elvetieni joaca titulari in Bundesliga, doi in Premier League, etc. Noi, prin Timbuktu, Bulgaria, si vrem sa ne punem cu Elvetienii? Si unde e cel mai neinformat Petrescu, Albania a facut un salt enorm in ultimii 4 ani, cu jucatori care joaca prin ligi bune (spre exemplu in Elvetia multi!), in Italia unul, etc. Daca facem 3 puncte cu Albania e miracol, si acolo ne oprim, caci Elvetienii fac 6 cu noi si albanezii, Francezii cel putin 6 cu noi si albanezii si cel putin unul cu elvetia. Deci Franta si elvetia, restul de onoara pe acolo.

lapusneanul
lapusneanul  •  13 Decembrie 2015, 18:46

jurnalisti de doi bani...generatia de aur ? si aia nu au castigat nici o medalie de tinichea...baaa, a fost doar o generatie de exceptie, nimic mai mult..

gizeh
gizeh  •  13 Decembrie 2015, 16:47

...din China așa vede bursucu grupa....eu cred ă vom scoate un egal " obosit"cu ***...în rest" ciuca" bătăilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează