INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-1

De ce egalul cu Elveția este foarte important! Șansele de calificare sunt în continuare mari

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2016 22:03

Înfrângerea la limită cu Franța, 1-2, egalul cu Elveția, 1-1, și victoria la limită a elvețienilor în meciul cu Albania, 1-0, din prima etapă sunt niște rezultate care ne dau mari speranțe la calificare.

Cum 66,6% dintre echipele participante la EURO, adică 16 din 24, se califică în faza următoare, avem toate motivele să sperăm la accederea în "optimi".

În teorie, există posibilitatea de a te califica în faza următoare și cu un punct. Pentru noi nu mai stă în picioare această teorie. Avem deja un punct, iar o înfrângere cu Albania ne-ar scoate din orice calcule.

Dacă tricolorii vor învinge Albania, cu 4 puncte sunt șanse aproape de 100% de a ne califica în faza următoare. Jocul rezultatelor din grupă ne poate aduce chiar pe locul 2.

Trei puncte cu Albania și o înfrângere fără ca Elveția să marcheze mai mult de gol în fața Franței, ne-ar duce pe locul 2. Putem ajunge chiar în situația în care locul 2 să fie decis de numărul de cartonașe primite de fiecare echipă. Asta în cazul în care România câștigă cu 1-0, iar Elveția pierde cu 1-2 în fața Franței. Ambele echipe ar fi la egalitate perfectă, fiind departajate numai de clasamentul fair-play. Până acum, România are 7 galbene, Elveția 4.

Dar 4 puncte ne vor fi suficiente în proporție uriașă să ne calificăm mai departe chiar și de pe locul 3, însă adversarul din optimile de finală va fi mai dificil, pentru că vom întâlni liderul uneia dintre grupele B, C sau D, în funcție de care loc 3 este mai bun.

 

Clasament grupa A:

clasament

Următorul meci al României va fi cu Albania, pe 19 iunie, de la ora 22:00. Meciul se va juca la Lyon şi va fi în direct pe ProTV, DolceSport şi liveTEXT PE GSP.RO.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
merace
merace  •  18 Iunie 2016, 20:36

Eu tin cu Romania, ii doresc sa bata Albania, si atat... Calculele si toate argumentele aduse in sprijinul lor nu conteaza decat pentru cine vrea sa aiba dreptate! :D

6.6.6
6.6.6  •  18 Iunie 2016, 06:44

ce dulce si comoda e mediocritatea... vai ce mare egal am facut! vai ce frumos am pierdut cu franta... vai ce bine am jucat... cind va veti dezbara de aceasta mentalitate nenorocita, veti progresa! pina atunci traiti-va si savurati-va cosmarul mediocritatii care sinteti!

gaucito
gaucito  •  17 Iunie 2016, 21:18

si daca facem la urma doar doua puncte in grupa? Asta nu o luati in calcul?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close