INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - FRANȚA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

De ce s-a decis Ronaldo să nu își facă niciodată tatuaje: motivul e impresionant

Ronaldo, liber de tatuaje. Dar pentru o cauză nobilă // FOTO Guliver/GettyImages
Ronaldo, liber de tatuaje. Dar pentru o cauză nobilă // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

Ronaldo nu și-a înțepat corpul pentru a putea dona oricând sânge. El a luat decizia în 2012, când băiețelul coechipierului Martins s-a îmbolnăvit de leucemie.

În fotbal e o adevărată modă. Aproape că nu există jucător care să nu-și fi tatuat corpul. Cât de puțin. În finala din această seară va evolua însă unul - excepția de la regulă - pe care acest trend nu l-a "prins": Cristiano Ronaldo.

Iar cine crede că atacantul portughez în vârstă de 31 de ani s-a ferit de înțepături pentru a-și evidenția mai bine musculatura herculeană se înșală amarnic. De fapt, CR7 a făcut-o din dragoste pentru copii și, în general, din dorința de a ajuta.

"Sunt gata oricând să ajut"

Decizia a luat-o în 2012, după ce băiețelul coechipierului de la națională, Carlos Martins, s-a îmbolnăvit de leucemie. Aflând că altfel n-ar putea dona sânge, existând pericolul de a transmite infecții, Ronaldo n-a stat nicio clipă pe gânduri.

El a fost înregistrat totodată și ca donator de măduvă: "Am făcut-o cu ani în urmă și sunt gata s-o fac oricând dacă este nevoie. Leucemia e o maladie tot mai răspândită la copii și trebuie să-i ajutăm!".

Soția lui Borgonovo la finală

Încă un gest deosebit marca Ronaldo. Atacantul portughez a invitat-o la finala din această seară pe văduva (foto, încadrată de Cristiano și de impresarul Jorge Mendes) fostului internațional italian Stefano Borgonovo.

Acesta a încetat din viață în 2013, la vârsta de 49 de ani, după ce o lungă perioadă de timp a fost imobilizat într-un cărucior cu rotile, din cauza unei scleroze laterale amiotrofice.

"E mai bun decât Eusebio"

L'Equipe i-a acordat o atenție specială lui Ronaldo, considerat inamicul numărul unu al "cocoșilor" în finala de diseară. Cotidianul francez de sport a căutat o altfel de caracterizare și a dat peste un reportaj făcut la Lisabona, pe vremea când CR7 avea 18 ani și juca la Sporting: "Boloni, antrenorul care-l descoperise și-l promovase, ne-a spus doar atât: «E mai bun decât Eusebio»".

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
fancraiova
fancraiova  •  10 Iulie 2016, 21:27

Stim cate fapte caritabile faci ceea ce *** nu face el fraudeaza fiscul multa bafta Hala Madrid

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fancraiova
fancraiova  •  10 Iulie 2016, 21:25

Penaldo sunt fan Réal Madrid de mic copil dar in seara asta am pariat pe franta si suma nu e de neglijat si chiar meriti acest trofeu care ati lipseste din vitrina dar nu azi nu in seara asta poate peste 4 anu

sakamoto
sakamoto  •  10 Iulie 2016, 19:56

*** ca L Equipe a scris:care-l descoperise si-l promovase? A scris:care l-a descoperit si l-a promovat, prazare! Nu mai incurca borcanele!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează