INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, ORA 22:00, DOLCE, PROTV, GSP.RO

Deschamps înainte de duelul cu România de la Euro 2016: "Să fii selecţioner e un privilegiu"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2016 00:00

Deschamps a oferit ieri în L'Equipe un interviu relaxat, în care spune că cea mai mare bucurie a unui antrenor de "naţională" e să poată oferi bucurie naţiunii respective.

  • Corespondență din Franța

L'Equipe a dedicat ieri 15 pagini Europeanului care debutează mâine seară. Deschiderea ziarului a reprezentat un interviu cu Didier Deschamps. Pe faţada cotidianului, titlul e unul mobilizator: "Am încredere în ei", spune fostul mare mijlocaş francez.

La interior, descoperim cu adevărat miza pe care Deschamps o resimte la partida cu România: "Timp de doi ani m-am crezut pe 10 iunie".

Conform celui care l-a intervievat, Raphael Raymond, selecţionerul "cocoşilor" a refuzat două subiecte: neconvocarea lui Benzema şi acuzele pe care i le-a adus Eric Cantona.

- Domnule Deschamps, contaţi pe un sprijin popular masiv.
- Da, am văzut entuziasmul cu care am fost înconjuraţi inclusiv în stagiul de pregătire. Am văzut asta la terenul de antrenament, la hotel, peste tot. Sprijin de o asemenea manieră nu am mai cunoscut înainte de o competiţie atât de mare.

- Aţi venit selecţioner în 2012, când imaginea naţionalei era pătată. Faptul că publicul a fost recucerit de actuala naţională o luaţi ca pe o victorie personală?
- Întotdeauna am considerat că atunci când eşti selecţioner, pivilegiul cel mai mare pe care îl poţi avea e să produci bucurie şi plăcere oamenilor care se regăsesc în naţionala ţării lor. Da, au fost vremuri grele cu publicul, dar jucătorii mei nu privesc în urmă, această schimbare s-a făcut firesc. Am încercat să deschidem antrenamente pentru ca oamenii să vină lângă noi, dar evident că pe parcursul acestei săptămâni n-am putut face asta în fiecare zi. Fiindcă avem nevoie şi de linişte, de concentrare, de studiu al adversarului.

- E prea mare aşteptarea francezilor, e o presiune prea mare?
- Presiune? Nu? Nu văd nimic negativ în faptul că toţi francezii au pretenţii mari de la noi. Chiar e nevoie de adrenalină, să fim excitaţi la maximum. Niciodată nu le voi cere jucătorilor să nu citească anumite lucruri, să nu se uite la televizor. N-ai cum să faci asta, nu se putea nici pe vremea mea, când nu existau reţele de socializare, când Internetul nu avea impactul de acum. În plus, am fotbaliști care evoluează pentru cluburi foarte mari, sunt tot timpul sub presiune, nu e ceva nou pentru ei acest context.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează