INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FINALA EURO 2016

Explicaţia triumfului Portugaliei de la EURO » Un fotbalist din Liga 1 dezvăluie schimbarea majoră făcută de lusitani: "De aici a pornit totul"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2016 12:41

Portugalia a câştigat pentru prima dată în istorie, după ce a trecut de Franţa, 1-0.

Geraldo Alves, fundaşul Astrei şi fratele lui Bruno Alves, a vorbit despre triumful lusitanilor şi a explicat schimbarea prin care a trecut fotbalul din Portugalia.

"Portugalia a trecut printr-o transformare mare pentru că multe fonduri de la primării, destinate cluburilor, au fost tăiate. De atunci s-au investit mulţi bani la copii şi juniori. Orice echipă are o academie de juniori senzaţională. Cea a Benficăi a fost desemnată cea mai bună din lume. Mulţi antrenori portughezi fac performanţă în lume. Este rezultatul unei gândiri bune.

Portugalia a jucat de multe ori bine şi fără Ronaldo. S-a închis mai mult aseară şi a ştiut limitele pe care le are fără el. Portughezii nu au practicat cel mai frumos joc la acest European, dar au fost pragmatici", a spus Alves la DigiSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
873380886056302
Gheorghe Andrei  •  11 Iulie 2016, 15:45
Postat de muzicantu pe 11 Iulie 2016, 14:06

La noi daca s-ar taia banii si din drepturile de televiziune ar disparea toata liga!! Nici o echipa nu poate trai din biletele vandute!!

Foarte corect ce spui tu,dar si asa boala lunga ,moarte sigura! Primariile nu ajuta fotbalul,baga bai intr un circuit mafiot si primarii +consilierii mana in mana fura acesti bani impreuna cu asa zisul patron de club.Asta nu e ajutor,e furt.Clubul ala e tot sarac,plin de datorii.Corect insemna sa fie un buget sigur,cu care clubul sa garanteze (patronul) si din acesti bani 10-15% obligatoriu sa mearga la grupele de copii si juniori.,tineret.Echilibrata balanta printrun pachete salariale normale,plus cheltuieli cu cap si o sa vezi ca se poate.La ce campionat avem ajunge un buget de liga l intre 2 si 3 mil per sezon.Cred ca ar trebui stabilit un plafon salarial in liga l asta printro intelegere scrisa intre patroni parafata la FRF pe o perioada de 5-6 dupa care o liberalizare cand incep academiile sa produca jucatori pentru echipele de seniori.Daca nu producem tineri asa cum au facut Franta,Germania,Belgia,Spania vom disparea complet din peisage,indiferent cati bani deturneaza primariile prin unele cluburi gen CSMS Iasi,CSU Craiova,ACS Poli Timisoara,Pandurii ( regia de mienrit).Pe langa faptul ca asta e concurenta neloiala ,organele competente ar trebui sa se sesizeze.

1045286738821635
Dani Corban  •  11 Iulie 2016, 14:47

Fără Ronaldo, portughezii luau bătaie de la unguri şi plecau acasă din faza grupelor.

radumatei
radumatei  •  11 Iulie 2016, 14:07

Poate aud si primariile noastre, care inca dau sume uriase pentru mentinerea unor echipe profesioniste in ligile superioare. Platesc salarii imense unor africani si brazilieni, in loc sa investeasca in centrele de copii si juniori. E valabil si pentru alte sporturi (vezi CSM Bucuresti).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează