INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMANIA, AZI, 22:00, PROTV, DOLCE, GSP

Fără fețe vopsite! Măsurile de securitate înaintea partidei cu Franța sunt nemaiîntâlnite

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2016 00:00

Meciul României cu Franța este unul de risc 0. Partida de deschidere a Campionatului European din Franța, care va începe cu un concert David Guetta, va primi în tribunele stadionului Stade de France din Saint-Denis aproximativ 80.000 de oameni, dintre care aproape 20.000 ar urma să fie români.

Pentru asta, organizatorii au lansat un caiet de sarcini stufos, cu unele interdicții în premieră.

Se vine cu trei ore înaintea partidei
Pentru a nu se crea aglomerație, suporterii au fost sfătuiți să ajungă la stadion cu trei ore înaintea partidei. Planul este ca la ora 21:00, ora României, arena să fie aproape plină.

Trei rânduri de control
Până la porțile stadionului, oamenii ar urma să fie verificați de două ori, în două puncte distincte. Astfel, oricine va intra în stadion ar putea fi legitimat de trei ori. Suporterii care vor avea ghiozdane și altfel de bagaje vor fi controlați inclusiv în acestea.

Fără vopsea pe față
Singurele tipuri de vopsea facială acceptate sunt dungile de pe obraz în culorile țării susținute. Nicidecum o față acoperită complet de vopsea, o obișnuință până acum la turneele finale.

Fără bannere
Pânzele cu mesaje sunt strict interzise. Se pare că nu vor fi lăsate nici măcar clasicele bannere englezești cu denumirea orașelor din care provin fanii din tribună.

Steagurile sunt acceptate
Spre deosebire de meciurile din Liga 1, unde sunt interzise unele tipuri de steaguri, având bețe prea lungi ori prea groase, la Euro nu există specificații.

UEFA vinde cu România

Pentru că FRF nu are voie să vândă tricouri Joma sau altfel de materiale promoționale, singurele vândute la stadion vor fi cele cu brandul Euro 2016, realizate de UEFA. Astfel, suporterii români își pot cumpăra un fular pentru aproximativ 15 euro, căni la 12 euro, insigne sau eșarfe.

Cine cântă imnurile

Diseară, programul artistic va fi stufos. Astfel, pe lângă David Guetta și Zara Larsson, cei doi artiști care vor interpreta imnul Euro 2016, organizatorii au pregătit, sub mesajul "Bienvenue en France", și alte programe.

Imnurile României și Franței vor fi cântate de corul Radio France, respectiv Garda Republicană. Sunt așteptați peste 150 de dansatori de cancan, iar mai multe aparate de zbor ale Forțelor Aeriene Franceze vor survola Stade de France.

Fan-zone-ul se deschide la 4

92.000 de oameni sunt așteptați, diseară, în fan-zone-ul din fața Turnului Eiffel, cel mai mare organizat pe perioada Campionatului European. Sunt așteptați, și aici, 10.000 de români. Angajații FRF au împânzit zona cu stegulețe tricolore.

Beneficiind un ecran de 420 de metri pătrați, suporterii vor putea juca fotbal pe un teren sintetic organizat lângă și au la dispoziție și alte 8 televizoare-gigant pe care va fi proiectat jocul.

"Un atac la acest Campionat European, în special în fan-zone, ar însemna un masacru"
Frédéric Péchenard, fost polițist, actual om politic francez

2.500.000de oameni și-au asigurat un bilet la meciurile Euro 2016

77.000de oameni de ordine vor asigura buna desfășurare a Campionatului European

600de oameni vor realiza spectacolul de start al Euro

13.000de polițiști în civil ar urma să patruleze în jurul stadionului diseară

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  10 Iunie 2016, 13:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează