INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GRECIA - FEROE 0-1

Filiera italiană » Claudio Ranieri demis ieri de greci. Giovanni Trapattoni sau Gennaro Gattuso l-ar putea înlocui!

Articol de - Publicat duminica, 16 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 21:45

Deşi Trap, 75 de ani, s-a arătat disponibil ofertei, federaţia elenă preferă un selecţioner tînăr. Fostul milanez de pe banca lui OFI s-ar bate pentru post cu Iorgos Donis (APOEL)


În patru luni şi jumătate, Grecia s-a prăbuşit de la 11 paşi de "sfertul" Mondialelor în abisul grupei F a preliminariilor Euro 2016, umilită vineri de Feroe (0-1). Iar vinovatul pentru dezastru, Claudio Ranieri, a fost demis de Comitetul Executiv al federaţiei, întrunit ieri de urgenţă. "A fost o alegere nefericită a selecţionerului şi îmi asum responsabilitatea", recunoaşte preşedintele Iorgos Sarris.

Adversarii "tricolorilor" vor să mai salveze ce se mai poate din actuala campanie şi să demareze reconstrucţia cu un alt italian. Primele nume, Trapattoni şi Gattuso. Trap, candidatul avansat de revista germană Kicker, pe care elenii l-ar fi contactat înaintea jocului cu Feroe, primind răspuns favorabil, are 75 de ani şi e selecţionerul Vaticanului. Sarris ar prefera însă un antrenor tînăr. Iar Gattuso, aflat de 6 luni pe banca lui OFI, se încadrează, avînd doar 36 de ani. Şi nu-i nici scump.

Există şi un al treilea nume pe lista federaţiei. Un grec, Iorgos Donis, 45 de ani. Fost internaţional şi actualul tehnician al lui APOEL, care a pierdut greu (0-1) în ambele manşe cu PSG din Ligă.


800.000 de euro e compensaţia pe care grecii i-o achită pentru restul de contract pînă în vara lui 2016 lui Ranieri, care rămîne şi la amicalul de marţi cu Serbia

"O ruşine naţională. Trei meciuri acasă, trei înfrîngeri, nici un gol marcat. E Titanicul anilor 2000"
Fos, cotidian grec

"Moartea fotbalului"
Presa a criticat acid ruşinea cu Feroe, ce a încheiat ziua în care grecii au decis suspendarea pe termen nelimitat a campionatului, după ce Christophoros Zografos, vicepreşedintele Comisiei de Arbitri, a fost bătut cu bîtele. "Ne-ai distrus. Eşti terminat, pleacă Ranieri!", a titrat Goal News, iar cotidianul SportDay a conchis: "Moartea fotbalului".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 11:01

indiferent cine vine, daca presedintele federatiei nu le plateste primele de calificare la CM, tot un haos va fi, tot nu vor vrea sa joace cum trebuie.

dinamo4eva
dinamo4eva  •  16 Noiembrie 2014, 10:30

La greci ar fi bun Piti :))

juliusmad
juliusmad  •  16 Noiembrie 2014, 10:22

grecii au aplicat "moartea fotbalului" si la euro 2004. autobaza si lovituri libere, la atat s-a redus "fotbalul" practicat de greci in 2004

Vezi toate comentariile (3)
Comentează