EURO 2016  ·  ALBANIA - ELVEȚIA

Frații vor să treacă împreună de grupe » Granit Xhaka e născut la Basel și joacă pentru Elveția. Fratele său Taulant e născut tot la Basel, dar va reprezenta

Articol de — Luni, 14 Decembrie 2015, 00:00

Nici unul n-ar fi vrut un meci direct în prima fază a turneului final. După tragere, au spus: "Să ne calificăm amîndoi. Nu va mai conta atunci dacă lîngă noi va fi Franța sau România".

Vom înfrunta în grupa A doi frați de origine albaneză născuți în Elveția, dar care joacă la "naționale" diferite. Taulant Xhaka, fundașul, e cel mai mare, are 24 de ani. Granit, mijlocașul, e cu 18 luni mai mic. Amîndoi au copilărit la Basel și tot aici, în echipa roș-albaștrilor, au promovat în fotbalul profesionist. Iar la juniori, și Taulant, și Granit au reprezentat Țara Cantoanelor. La toate categoriile de vîrstă.

Apoi, drumurile lor s-au despărțit. Pentru că, în timp ce Granit a continuat la prima selecționată a Elveției, chiar dacă acum e la Borussia Monchengladbach, Taulant (Basel) a preferat Albania, pentru părinți, deși el a evoluat numai în campionatul helvet. Și, în 2016, cei doi se întîlnesc la turneul final ca adversari!

Tatăl lor, Ragip, dezvăluie că nici unul dintre frați n-ar fi vrut un meci direct în grupă. După tragere, cei doi au recunoscut că le-ar plăcea "să ne calificăm împreună în «optimi». Nu va mai conta atunci dacă lîngă noi va fi Franța sau România".Cum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1