EURO 2016  ·  ALBANIA - ELVEȚIA

Frații vor să treacă împreună de grupe » Granit Xhaka e născut la Basel și joacă pentru Elveția. Fratele său Taulant e născut tot la Basel, dar va reprezenta

Articol de — Luni, 14 Decembrie 2015, 00:00

Nici unul n-ar fi vrut un meci direct în prima fază a turneului final. După tragere, au spus: "Să ne calificăm amîndoi. Nu va mai conta atunci dacă lîngă noi va fi Franța sau România".

Vom înfrunta în grupa A doi frați de origine albaneză născuți în Elveția, dar care joacă la "naționale" diferite. Taulant Xhaka, fundașul, e cel mai mare, are 24 de ani. Granit, mijlocașul, e cu 18 luni mai mic. Amîndoi au copilărit la Basel și tot aici, în echipa roș-albaștrilor, au promovat în fotbalul profesionist. Iar la juniori, și Taulant, și Granit au reprezentat Țara Cantoanelor. La toate categoriile de vîrstă.

Apoi, drumurile lor s-au despărțit. Pentru că, în timp ce Granit a continuat la prima selecționată a Elveției, chiar dacă acum e la Borussia Monchengladbach, Taulant (Basel) a preferat Albania, pentru părinți, deși el a evoluat numai în campionatul helvet. Și, în 2016, cei doi se întîlnesc la turneul final ca adversari!

Tatăl lor, Ragip, dezvăluie că nici unul dintre frați n-ar fi vrut un meci direct în grupă. După tragere, cei doi au recunoscut că le-ar plăcea "să ne calificăm împreună în «optimi». Nu va mai conta atunci dacă lîngă noi va fi Franța sau România".Crezi că ai avut deja COVID-19? Iată ce ar trebui să știi. Mulți sunt asimptomatici

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Roland Garros

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
Program TV complet

Liga 1