EURO 2016  ·  OLANDA - ISLANDA, AZI, 21:45, DIGI 1

I-a luat banderola! Euro e în pericol pentru Olanda, iar noul selecționer a decis să schimbe căpitanul

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2015 00:00

La primul meci ca selecționer, Danny Blind trece golgeterul Van Persie pe bancă, numindu-l căpitan pe Robben: "Arjen creează entuziasm în jurul său"

Cu Hiddink pe bancă, portocaliii au atins limita minimă. După 6 etape, sînt pe locul 3 în grupa A. Dacă nu cîștigă 6 puncte din "dubla" cu Islanda și Turcia, pe care nu le-au învins în tur, olandezii nu doar că pun în pericol calificarea directă. Pot termina pe 4, ceea ce ar însemna că nu vor prinde nici barajul! O catastrofă.

Pe 1 august, Hiddink și-a dat demisia, fiind înlocuit cu Danny Blind, care ar fi trebuit să devină selecționer după Euro 2016. Și tatăl fundașului de la Man. United debutează azi la batavi. "Nu sînt deloc nervos, știu că am o echipă capabilă să bată orice adversar. Situația e încă în mîinile noastre".

"Sînt dezamăgit, dar vreau la Euro"

Blind e însă hotărît să facă ordine la "națională". Prima decizie drastică: a schimbat căpitanul. Van Persie, golgeterul, 49 de reușite în 98 de selecții, va fi rezervă. "Robin a jucat doar un singur meci complet la Fenerbahce. E prea puțin", a explicat tehnicianul. Care i-a predat banderola lui Robben: "Arjen creează entuziasm în jurul său".
Cum a reacționat Van Persie? "Sînt dezamăgit, însă un antrenor nou are dreptul să-și aleagă liderul. Iar acesta nu sînt eu. Totuși, n-am dispărut definitiv. Sînt al doilea căpitan. Și vreau să joc la Euro".

2 eșecuriare Olanda în această grupă: 1-2 cu Cehia și 0-2 cu Islanda, ambele în deplasare; plus un egal, 1-1 acasă cu Turcia

"Să vedem Euro la televizor? Nu-mi pot imagina un asemenea deznodămînt. Noi am stricat campania, noi trebuie s-o reparăm"
Wesley Sneijder, mijlocaș Olanda

"Louis van Gaal avea o vorbă: «E un joc de moarte sau de gladiole!». Așa e Olanda acum, are sabia deasupra capului"
Arjen Robben, căpitan Olanda

"Nici să nu mă întrebați de aspecte tactice. Acestea sînt secrete, trebuie știute de noi, nu de ziariști"
Danny Blind, selecționer OlandaLa o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (1)
doru5  •  03 Septembrie 2015, 16:06

A fost destul de trist Mondialul fara Zlatan . Un Eur fara Robben ar fi si mai trist!!! Ar trebui sa faca si o Nationala a necalificatilor , asa acesti mari juctaori nu ar mai lipsi de la turneele finale!!! Si asa se vrea globalizarea si in sport...

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Sferturi: Inter-Leverkusen
Digi 1 , Look Sport, Telekom
22:00 Europa League
Man. United - Copenhaga
Digi 2, Look Plus, Telekom
Program TV complet

Liga 1