INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  VIOLENȚE LA EURO

Interviu șocant cu un huligan rus: "Am venit să demonstrăm că englezii sunt fetițe! Se bat cu bâte și sticle, noi doar cu pumnii!"

foto: Guliver/gettyimages
foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2016 11:32

Suporterii ruși și cei englezi au fost sursa celor mai terifiante imagini de la EURO 2016. Fanii s-au bătut pe străzile din Marseille, englezii ieșind foarte șifonați din lupta cu rușii.

Un huligan rus, pe nume Vladimir, a fost intervievat de AFP. El lucrează la Moscova, e expert în comunicare și consideră violența "un sport".

35 de persoaneau fost rănite în cea mai violentă bătaie de la un turneu final din 1998 încoace

Vladimir e căsătorit, are doi copii și nu-i pasă că UEFA a anunțat că ar putea exclude Rusia, viitoarea gazdă a CM 2018, de la EURO 2016.

"Nu contează din ce oraș sau ce echipă susțin. E important că toți suntem din Rusia și ne batem cu englezii! Ei spun mereu că sunt cei mai mari ultrași. Am venit să arătăm că englezii sunt fetițe.

Englezii sunt bărbați mai în vârstă care beau multă bere. Fanii sau huliganii din Rusia sunt, în general, mai tineri, au vreo 20-30 de ani și cei mai mulți dintre ei fac sport acasă. Practica sporturi ca boxul sau diferite tipuri de arte marțiale.

Scopul nostru e să venim în Anglia și să demonstrăm că fanii englezi nu sunt ultrași, nu știu să se bată. Mulți dintre ruși vin special cu acest scop. E ca un sport.

Englezii folosesc scaune și sticle când se bat, stilul rusesc este cel în care folosești doar pumnii. Folosirea armelor cauzează răni inutile.

Nu avem o dorință de a ucide sau de a răni. Există o dorință de a ne arăta forța.

Mi s-a părut interesant pentru poliția franceză să vadă rușii bătându-se cu englezii. Poliția a intervenit în ultimul moment". 

Cum să recunoști un huligan rus

"Dacă vezi un tip cu tricoul Rusiei pe el sau cu un steag al Rusiei înseamnă că nu e huligan. Un huligan trebuie să se îmbrace astfel încât să se strecoare ușor în mulțime. Eu, de exemplu, port un tricou, pantaloni și pantofi din piele" Vladimir, huligan rus

Rușilor care au luat parte la bătăile de pe străzile din Marseille nu le pasă de sancțiunile care ar putea fi aplicate naționalei lor: "E o decizie care nu va influența în niciun fel ce vor face în zilele următoare huliganii. Nimic nu ne va opri", mărturisește Vladimir, care spune că a stat doar 48 de ore în Franța, special pentru bătaia cu englezii și că se va întoarce doar dacă echipa sa va juca finala.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
jalabert
jalabert  •  13 Iunie 2016, 16:47
Postat de alegsandru pe 13 Iunie 2016, 12:12

Sa vedeti voi rusilor ce fetite sunteti daca dati vreodata de turcomani. Aia nu dau nici cu pumnii nici cu sticle, dau cu yataganul.

ba esti proost?

chromophobia
chromophobia  •  13 Iunie 2016, 14:25

Macar astia sunt uniti.Ai nostri se bat intre ei ca ei sunt huligani cu bucatariile care le gasesc in restaurante,de frica.Suntem penibili.Ne batem intre noi si ne facem de ras peste tot

845438802178576
Alin Ion Dinescu  •  13 Iunie 2016, 13:49

sa fie excluse amindoua

Vezi toate comentariile (20)
Comentează