INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-1

Iordănescu recunoaște că a schimbat din mers tactica cu Elveția: "Trebuia să închidem meciul cu golul doi"

Iordănescu a fost aseară ca un leu pe marginea terenului, trăind la maximum fiecare fază de joc
Iordănescu a fost aseară ca un leu pe marginea terenului, trăind la maximum fiecare fază de joc

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2016 00:00

Anghel Iordănescu a mărturisit că intenționa ca echipa României să atace și în repriza secundă, însă schimbările forțate de accidentări l-au făcut să schimbe tactica din mers.

  • Corespondență din Paris

- Domnule Iordănescu, a fost un rezultat bun?
- Au fost două reprize distincte. Prima parte a fost una bună și am și reușit să marcăm. Am mai avut ocazii de a înscrie prin Chipciu și Săpunaru. Dacă reușeam și golul doi, meciul se rupea și lămuream o mare parte din lucruri. În repriza secundă, elvețienii au preluat inițiativa și au și marcat. Am fost obligați să facem două schimbări, nu acestea erau planurile noastre.

- A fost vorba de lipsă de concentrare în repriza secundă?
- Am avut o cădere la mijlocul terenului. La pauză le-am spus jucătorilor să nu ne retragem, să rămânem cu centrul de greutate sus, să punem probleme în atac, nu să ne mulțumim cu rezultatul de 1-0. Recunosc însă că am căzut din punct de vedere fizic. Am fi dorit să mai atacăm, am fi vrut să închidem meciul marcând al doilea gol, dar am fost forțați să facem acele schimbări și ne-am dereglat.

- De ce ați schimbat patru jucători din primul unsprezece față de meciul cu Franța?
- Au fost necesare schimbările celor patru jucători. Am avut nevoie de sânge proaspăt, dar nu am menținut ritmul impus în prima parte. Repet, noi am fi vrut să atacăm în continuare, însă accidentările ne-au obligat să ne adaptăm din mers.

- Stanciu de ce nu a jucat?
- Nicușor nu a avut probleme medicale. Am vrut să-l menajăm puțin. A fost supus unei presiuni incredibile în meciul cu Franța și am fi vrut să îl introducem în repriza a doua a meciului cu Elveția, dar nu am mai putut să o facem. Oricum, va fi disponibil la meciul cu Albania.

Meciul 99,5 pentru Iordănescu

Anghel Iordănescu a bifat aseară al 100-lea său meci ca selecţioner al României. Doar alţi 29 de antrenori în istoria fotbalului mondial au mai reuşit această performanţă, de a prinde 100 de partide pe banca aceleiaşi echipe naţionale. Primul în acest clasament este Oscar Tabarez, tehnicianul Uruguayului, cu 167 de meciuri.

Palmaresul lui Iordănescu este 55 de victorii, 24 de remize şi 21 de înfrângeri. Statistica FRF îi contabilizează însă doar 99 de partide. Meciul lipsă este cel cu Iugoslavia, 0-1, disputat pe 27 martie 1996.

Tata Puiu a protestat faţă de blaturile din Liga 1 şi nu a stat pe bancă, acolo unde au fost doar secunzii Costică Ştefănescu şi Gabi Balint. Acesta din urmă a şi declarat atunci că "absenţa lui Anghel Iordănescu este doar una fizică, programul fiind alcătuit de el".

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (9)
spion_kop
spion_kop  •  16 Iunie 2016, 09:59

este grav ... dincolo de posibilitatile limitate ale fotbalistilor convocati (convocati de cine ??), mai este o problema ... ***, Cascheta este dus cu pluta, el tot meciul s-a certat cu secunzii si arbitrii de linie si de rezerva, nu are nici o logica ce spune si ce face, Pintilii este marea lui problema acum, si pac l-a bagat pe Hoban, Stancu care a mai miscat cit de cit a fost scos, il baga pe Andone in minutul 80 sa faca ce ?! Stanciu menajat pt cine ? Nu a avut nici un jucator de creatie sau de executie in teren ... apararea e vraiste, in primele 15 minute Chiriches era la peep show, siderat ... Keseru nu stiu de ce a fost convocat, nu are nici o treaba cu fotbalul baiatul asta ... ma rog, fost sau viitor fcsbist, dar joaca cu ce ai ... Alibec de ce a mai fost convocat ? una peste alta, ma doare ca trec sansele peste echipa asta nationala fiindca este condusa de un amator *** si incapatinat ... ziaristul ala il intreaba care e cauza pt care in a doua repriza echipa a cazut fizic si el raspunde ca a incercat sa aduca singe proaspat si din pacate in a doua reproza jucatorii au cazut psihic, in conditiile in care Rat (35 ani), Pintilii erau cei mai expusi dpdv fizic ei au fost la start in primul 11, eu am impresia ca ne si ia de prosti pe toti zi o fii vreun Mesia coborit pe pamint sa ne izbaveasca si noi il rastignim, iar el se sacrifica pt pacatele noastre ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

194362334230310
Robert Damian  •  16 Iunie 2016, 09:40

De ce intr-un joc vital,joci fara nici un coordonator de joc,de tipul Sanmartean sau Stanciu??De ce insisti sa joci cu un Keseru si Chipciu,care in ultimul timp,nu au demonstrat NIMIC???De ce ca fotbalist,ai fost bun,iar ca antrenor esti MEDIOCRU????De ce insisti sa crezi ca DOAMNE-DOAMNE are legatura cu fotbalul???De ce esti General al Armatei Romane,facut la apelul sandalelor,cand ai o cultura derizorie si un bagaj de cunostinte limitat la vre-o 70 de cuvinte???De ce nu stai acasa sa te bucuri de copii si familie,pensionar al Armatei si al Senatului Romaniei(pensii BABANE!!)si continuii sa incurci borcanele la un nivel de fotbal European???De ce cu jucatorii astia (LIMITATI)nu esti in stare sa-i faci sa creeze NIMIC de la mijlocul terenului in sus???De ce nu reusesti sa alegi NICIODATA un 11 de Doamne Ajuta,si nici sa faci o schimbare utila intr-un meci???Oare de ce,Ghenerale,ajung parlamentari ai Romaniei,fosti jucatori de fotbal,sportivi fara cultura,manelisti,fufe,lautari bisnitari si multe femei DE BINE(F.DARNICE!!!)?????Lista de intrebari ar putea dura zile intregi,dar nu e spatiu!!!IMPORTANT ESTE CA......NOI SANTEM ROMANI !!!!Este un PRIM RASPUNS!!!

valentinn10
valentinn10  •  16 Iunie 2016, 09:30

blatistule , *** , du-te cu cercul , fugu de te- pusca frustratule.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează