INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  IRLANDA DE NORD - UNGARIA 1-1

Maghiarii, năuciți de golul încasat în prelungiri: ”Un dezastru!”

Lafferty, numărul 10, șochează Ungaria în prelungiri
Lafferty, numărul 10, șochează Ungaria în prelungiri

Articol de - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 00:00

Selecționerul Bernd Storck a acuzat faptul că echipa lui n-a reușit să țină de minge în final: ”Mă rog să trecem cît mai repede peste acest șoc”.

Să ai cele mai bune cărți, avantaj pe tabelă la intrarea în prelungiri și superioritate numerică din minutul 83, și totuși să-ți scape victoria printre degete! Golul cu care nord-irlandezul Kyle Lafferty a restabilit egalitatea pe Windsor Park, în minutul 90+3 (1-1), a avut efectul unui cataclism asupra maghiarilor.

"Aș vrea să rămîn optimist, dar să ratezi o asemenea ocazie... Dacă învingeam în seara asta, în octombrie, cu Feroe, ne puteam asigura prezența la baraj și-ar fi crescut și șansele la o calificare directă, de pe unul din primele două locuri. Așa însă, va fi foarte greu", a mărturisit căpitanul Balasz Dzsudzak.

La fel de șocat s-a arătat și selecționerul Bernd Storck: "Cînd a picat golul lui Lafferty parcă am trăit un dezastru. Sînt foarte, foarte dezamăgit. Dacă în prima repriză am suferit, la reluare echipa a jucat bine. N-am reușit, în schimb, să ținem de minge pe final și asta ne-a costat. Mă rog să trecem rapid peste acest șoc".

S-a întors roata

Pînă luni seară, maghiarii au fost cei care au marcat cel mai adesea pe finaluri de meci în acest preliminarii. Patru din totalul de 6 goluri le-au dat după minutul 75. Primul la 1-2 cu nord-irlandezii (75), în debutul preliminariilor, apoi în remiza (1-1) de la București (82) și în ambele victorii cu 1-0 în fața Finlandei (84, respectiv 82).

"Chiar nu știu ce să spun. Nu-mi pot reveni din șoc. Îmi pare rău"
Tamas Priskin, atacant Ungaria

"În vestiar n-am putut vorbi unul cu altul. Nici măcar nu ne-am putut privi în ochi"
Richard Guzmics, fundaș Ungaria

2 șuturipe poartă au expediat maghiarii luni seară în 90 de minute. Unul a fost gol

5 punctea pierdut Ungaria în cele două întîlniri cu nord-irlandezii: 1-2 la Budapesta și 1-1 la Belfast

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Septembrie 2015, 11:17

Ei, la Kosice in 1993 noi am luat 2 goluri in dubla superioritate numerica (cehoslovacii erau 9, noi 11), asa ca nu e impresionant. Imi mai aduc aminte de un meci in Cupa UEFA al Stelei cu Standard cand, de la 1-0 pentru Steaua (dupa 1-1 in tur la Liege), belgienii au castigat cu 2-1 in 10 oameni. Asa ca s-au mai vazut minuni de-astea. :-)

plischi
plischi  •  09 Septembrie 2015, 10:37

vedeti!!!! sa mai spuneti ca icoanele alea n-au folosit la nimic!!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Septembrie 2015, 09:44

thx lads ! thx Lafferty !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează