INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SECURITATE

Măsuri de securitate extreme » Fanii nu vor putea urmări meciurile de la EURO pe terasele franceze

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2016 16:29

Deținătorii barurilor și restaurantelor franceze nu vor putea amplasa ecrane pe terase în timpul meciurilor de la EURO, pentru a evita aglomerările nesupravegheate.

Decizia are menirea de a spori măsurile de securitate pe timpul turneului, iar organizatorii speră să evite astfel mulțimile neorganizate care s-ar strânge în afara fanzone-urilor.

Zonele speciale pentru suporteri vor fi amenajate în piețele și parcurile din centrul orașelor, unde suporterii vor putea urmări meciurile pe ecrane uriașe. În aceste locuri vor fi dispuse măsuri de securitate speciale, inclusiv sisteme de supraveghere video, anunță Daily Mail.

"Nu ne putem permite să avem mulțimi dezorganizate deoarece forțele poliției nu au posibilitatea de a asigura siguranța. Este mai bine să avem o zonă foarte securizată decât să lăsăm mii de oameni fără bilete la meciuri să se adune în grupuri dezorganizate", a declarat un oficial francez conform sursei citate.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează