INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ATAC LA FRF

Mircea Sandu, un nou atac la Burleanu după eșecul din Franța: ”Ți-a plăcut să fii pe prima pagină?”

Burleanu i-a luat locul lui Sandu și de atunci cei doi sunt în război deschis // Foto: Alex Nicodim
Burleanu i-a luat locul lui Sandu și de atunci cei doi sunt în război deschis // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Mircea Sandu a fost deranjat de argumentele cu care Burleanu a explicat parcursul dezamăgitor de la Euro: ”Actualul” și-a arogat merite pentru calificare, dar nu-și asumă și eșecul de la turneul final, crede fostul președinte.

Răzvan Burleanu a anunțat o analiză a rezultatelor de la Euro și a oferit o mostră pe aeroport, la întoarcerea din Franța: "Îmi reproșez doar că nu am pornit de acum 24 de ani acest proces de reconstrucție pe care l-am început de când am devenit președinte, în urmă cu doi ani. Eșecul de la turneul final reprezintă o consecință a unei investiții care nu a avut loc timp de 24 de ani, după Revoluție. Asta e realitatea pe care o avem astăzi. Suntem nevoiți să accelerăm la viteză maximă un proiect care trebuia început de 24 de ani".

"Eu sunt obsesia lui"

Mircea Sandu ar fi trebuit să inițieze proiectele la care se referă Burleanu. Fostul președinte a condus Federația 24 de ani, până în 2014, când a renunțat să mai candideze în alegerile pe care le-a câștigat actualul șef de la "Casa Fotbalului".

Sandu crede că Răzvan se referă la el pentru că a devenit obsedat, "așa cum îl obsedează, se vede clar, și majoritatea numelor din Generația de Aur. Mă refer la membrii Generației de Aur care nu au acceptat să devină responsabili cu căratul mingilor deși au fost mari fotbaliști. După calificarea la Euro, lui Burleanu îi plăcea să fie în prim-plan, să țină prima pagină. N-am auzit să fie meritul meu pentru calificare. Acum și-a dat însă seama că eu sunt de vină pentru rezultate?".

Singurii membri ai echipei de la mijlocul anilor '90 prezenți acum în Federație sunt Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu. Sandu i-a adus pe amândoi în FRF și ei au rămas când s-a schimbat președintele.

"Când îl aud, îmi zgârie urechile"

"Nașul" a citit pe www.gsp.ro afirmațiile de la aeroport ale lui Burleanu: "Am văzut pe site-ul vostru ce a spus despre mine. Mi-am adus aminte că am văzut într-una dintre serile trecute emisiunea lui Rareș Bogdan, pe Realitatea, și el folosea cuvântul "impostori" când vorbea despre șefii fotbalului. Cred că e potrivit cuvântul. În primul rând, să vedem ce e cu plagiatul. Pentru asta, ar trebui să-l întrebați pe Burleanu cum s-a numit lucrarea lui de doctorat. S-ar putea să nici nu-și mai amintească titlul. Când îl aud vorbind, am impresia că zgârie cineva cu creta pe tablă, atât de rău îmi zgârie și vorbele lui urechile!".

Președintele FRF scrie pe blogul propriu despre lucrarea de doctorat, la care Sandu face referire și sugerează că ar fi fost un plagiat. Subiectul cu care și-a luat doctoratul Burleanu: "Schimbările organizaționale produse în România ca urmare a proceselor instituționale de europenizare".

"Au luat numai câte 10 la juniori!"

Reforma de la Federație are rezultate dezastruoase, crede Sandu: "De când am plecat eu de acolo, au schimbat antrenorii de la loturile de tineret și de juniori. Consecința? Au luat numai bătăi, câte 9-10 goluri primite. Viorel Moldovan a luat 8 la U21 de la Germania. După ce am plecat eu au renunțat la Răducioiu, la Gâlcă, antrenori pe care îi adusesem în Federație".

Moldovan, ca selecționer al echipei de tineret, a pierdut cu 0-8 în fața Germaniei în preliminariile Euro 2016. "Burleanu ar trebui să mă lase, să nu mai pronunțe numele meu, din moment ce nu mai sunt în fotbal! Și să termine cu scuza asta că de vină e guvernul precedent! Are 27 de luni de când e în funcție, de ce nu a mutat munții în acești doi ani și ceva?!" contraatacă Mircea Sandu.

"De Iordănescu vă spun la 70 de ani"

Mircea Sandu l-a readus în Federație pe Iordănescu, pe care l-a făcut director tehnic. Burleanu l-a promovat apoi antrenor principal al "naționalei", în momentul în care Pițurcă a plecat în Arabia Saudită.

Întrebat dacă se simte vinovat că l-a reactivat pe Puiu, un selecționer care a condus "naționala" în dezastrul din Franța, "Nașul" evită să detalieze: "O să vorbim despre asta deschis, dar după ce voi împlini 70 de ani și o să pot să-mi povestesc amintirile relaxat. Deocamdată sunt prea tânăr ca să explic de ce a revenit Iordănescu".

Persoane din fotbal au susținut că ascensiunea lui Iordănescu în federație a fost forțată politic, grație amiciției lui Puiu cu Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru.

"Zona de copii și juniori reprezintă o prioritate pentru noi, am înființat Liga Elitelor și am creat două centre de excelență, iar anul acesta vor mai fi deschise încă două"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Eu am plătit pentru ce am făcut la FRF, toată presa m-a criticat, m-ați făcut praf. Nu-i permit lui Burleanu să vorbească, pe mine mă recomandă 409 meciuri în prima ligă și 16 sau 18 prezențe în "națională". El cine e?"
Mircea Sandu, președinte FRF

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gicapuia
gicapuia  •  22 Iunie 2016, 07:23

Incompetent neincompetent dar cam are dreptate. Dezastrul actual e numai din vina lui Mircea Sandu si a lui Mitica.

englezu
englezu  •  22 Iunie 2016, 09:58

Ia te uită cine si , mai ales, ce vorbește ! Pai bine mai, mafiotul, tu si Mitica - pușcărie ați distrus si furat cu nerușinare fotbalul românesc ! Iar moldoveanul asta a fost numit Președintele FRF de către politicienii-mafioti, care au distrus si Romania ! " Punct si de la capăt !", vorba " Pampalaului " !

tihi
tihi  •  22 Iunie 2016, 09:13

Mircea Sandu si Mitica Dragomir sint la fel de vinovati ca Burleanu.Primii doi au introdus coruptia in fotbalul romanesc,astfel a inceput declinul fotbalului national si al nationalei,iar ultimul este depasit de situatie.Este necesara o conducere noua pe toate palierele,federatia,comisie de arbitri si de disciplina si la liga nationala de fotbal.Se spala prea multi bani,se cumpara rezultate,se fac smecherii si escrocherii in detrimoniul calitatii fotbalului romanesc de la transmisiuni,transfer si vanzari de jucatori pana la investitiile din fotbal.Pacat ca DNA nu se implica cu adevarat,fiind fotbalul dupa aparente un sol fertil de coruptie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează