INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - ITALIA 1-1, 6-5 LA PENALTY-URI

Nemții au ratat cu Italia mai multe penalty-uri decât în toată istoria lor!

Thomas Muller a executat în stilul caracteristic, fără să se uite la minge în momentul șutului, dar Buffon i-a ghicit intenția // FOTO Reuters
Thomas Muller a executat în stilul caracteristic, fără să se uite la minge în momentul șutului, dar Buffon i-a ghicit intenția // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Muller, Ozil și Schweinsteiger au tras prost la loviturile de departajare, dar au avut noroc că adversarul a irosit mai multe (4).

Ascultați-l pe portarul Italiei, Gigi Buffon: "Îmi pare cu atât mai rău că plecăm acasă cu cât nemții au irosit trei penalty-uri la loviturile de departajare". Mai multe decât în întreaga lor istorie!

La această veritabilă specialitate a Germaniei, sâmbătă au "picat" Thomas Muller, Mesut Ozil și Bastian Schweinsteiger. Norocul lor, azzurrii au ratat și mai multe (4).

21 cu succes. După Stielike!

Muller a rupt o serie impresionantă: 21 de penalty-uri executate cu succes. Ca să găsim precedentul 11 metri irosit de alb-negri la lovituri de departajare într-un mare turneu trebuie să ne întoarcem mai bine de 3 decenii în timp. La seria din semifinala Mondialului 1982, cu Franța, când portarul Ettori a parat șutul lui Stielike.

N-au pierdut de 40 de ani

Iar ultima oară când Germania a pierdut un meci KO la penalty-uri a fost finala CE din 1976, cu Cehoslovacia! Atunci, Uli Hoeness, viitorul manager și președinte al lui Bayern, ratase de la punctul cu var, pentru ca, de partea cealaltă, Panenka să-l învingă pe Sepp Maier cu o "scăriță" și să ducă astfel trofeul la Praga.

Greșeală tactică

La alegerea porții la care urmau să se bată penalty-urile, Schweinsteiger, "căpitanul" nemților, a indicat-o pe aceea în spatele căreia se aflau fanii italieni.

Din superstiție, după ce în finala Ligii 2012, cu Chelsea, fostul mijlocaș al lui Bayern executase la poarta unde se găseau suporterii bavarezi și ratase. Schimbarea nu i-a adus însă noroc.

Arogantul Pelle    

Graziano Pelle a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce încerca să-l intimideze pe portarul Neuer. El i-a spus germanului "dacă plonjezi, voi înscrie cu o «scăriță»". De unde! A executat atât de prost încât balonul s-a dus un metru pe lângă poartă. Neuer a ghicit și el colțul, ducându-se spre minge.

Anti-Ozil

După penalty-ul irosit la loviturile de departajare, Mesut Ozil a fost ținta ministrului de finanțe al Bavariei, Markus Soeder. "Ozil să nu mai bată penalty-uri. Să execute doar jucătorii tineri", a scris Soeder pe Twitter.

Ulterior, dându-și seama de gafa comisă, a șters postarea, înlocuind-o cu alta: "Pe viitor să execute doare tinerii. Ozil, Muller și Schweinsteiger au ratat".

34de ani trecuseră de când Germania nu mai ratase la lovituri de departajare într-un turneu final de CE sau CM

6serii de penalty-uri a câștigat Germania la turneele finale de CE sau CM din 7 disputate

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close