INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - GERMANIA 2-0

Nemții, reacție la unison după eliminarea suferită în fața Franței: "Am fost mai buni decât ei!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iulie 2016 09:22

Germania a fost eliminată în semifinalele Campionatului European, după înfrângerea 0-2 în fața Franței, însă nemții au declarat la finalul partidei că au fost echipa mai bună, însă au avut ghinion.

Golul marcat de Griezmann din penalty în minutele de prelungire ale primei reprize, după un henț comis în careu de Bastian Schweinsteiger, a rupt echilibrul partidei, iar elevii antrenați de Joachim Low nu au mai reușit revenirea în partea a doua. 

"Nu voi comenta deciziile arbitrilor, ele trebuie acceptate. Multe lucruri nu au mers cum trebuia, dar trebuie să-mi felicit jucătorii, noi am fost echipa mai bună.

Am avut șansele noastre, din păcate nu am reușit să înscriem. Nu am avut norocul de care aveam nevoie, dar în 2012 (n.r. semifinală pierdută la EURO contra Italiei) sau în 2010 (n.r. semifinală pierdută la Mondial în fața Spaniei), când am fost eliminați, echipa care ne-a bătut a fost mai bună. Astăzi nu a fost cazul, am fost mai buni decât francezii", a declarat tehnicianul german la finalul partidei.

Aceeași părere a fost împărtășită și de mijlocașul Toni Kroos, care a adăugat că Germania a avut contra Franței cea mai bună prestație de la EURO 2016.

"Am jucat cel mai bun meci de la EURO 2016 astăzi (n.r. ieri) și este ciudat că am pierdut cu 0-2. Nu pot învinovăți echipa, am avut oportunități bune. Am avut trei sau patru ocazii excelente din lovituri de cap, dar am pierdut și mai mult teren din cauza unei greșeli", a spus Kroos.

Franța va întâlni Portugalia în finala EURO 2016, care va avea loc duminică, pe Stade de France, de la ora 22:00. Meciul va fi în direct pe Dolce Sport 1 și Pro TV și liveTEXT pe GSP.RO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
spinoza
spinoza  •  09 Iulie 2016, 08:05

Da! Au fost mai buni. De fapt ei au aceasta parere in gena lor. Sunt cei mai buni din lume. Altii ca ei nu exista in galaxie! Si la ce le-a folosit? Au fost si alte nationale cu un fotbal bun si frumos, placut ochiului si au plecat acasa. Nemtii nu stiu sa piarda, lor li se cuvine tot! Uite ca fotbal nu inseamna sa joci excelent de-a latul terenului. Auf Wiedersehen!!!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  09 Iulie 2016, 01:18
Postat de nea_vanea.60 pe 08 Iulie 2016, 12:10

tre sa te muste cobra_z ca sa faci astfel de declaratie dupa un meci la care ai participat de la 5 metri de teren! doua observatii: acel penalty nu trebuia acordat, iar o germanie cu titularii accidentati in teren ar fi fost foarte greu de pacalit, asa cum i s-a intamplat aseara. in rest, o germanie haotica, fara orizont tactic, si o franta tehnica, sireata, cu lectia bine invatata. franta a surclasat germania tehnic si tactic!

Corect ! 1. Nemţii n-au fost nemţi ! Până şi după 0-2, au plimbat mingea ca la handbal ori au centrat aiurea, arătând că n-au soluţii. Dovadă de panică şi neîncredere...Şi de faptul că s-au împuţinat nemţii din Naţională ! 2. Franţa a fost foarte motivată, bine aşezată în teren şi extrem de speculativă. 3. Foarte motivat a fost şi arbitrul italian ! Nu numai de francezi, ci şi de faptul că Germania a eliminat Italia...Cum să delegi un italian la acest meci ?! Mai bine îl puneau pe incoruptibilul Tudor, atunci înjurau toţi...

1115576141835871
Andrei Feldrihan  •  08 Iulie 2016, 18:09

Liberte, arbitre, fraternite. Cam asa se poate rezuma disputa de aseara. Franta a inceput bine meciul, probabil datorita imnului , a fanilor din tribune, motivatia lor fiind extrem de ridicata in primele 7 minute. Minunatul Griezmann reusind un sut in minutul 6 al partidei dupa o combinatie frumoasa. Au mai fost doua incursiuni ale aceluiasi Griezmann din care Franta a mai reusit 2 lovituri libere si cam atat a fost fotbalul pentru francezi. In rest din minutul 7 am vazut pasele interminabile ale nemtilor cu ocazii notabile dar fara rezultat pe tabela. Fara Gomez in fata, mingile aeriene ale nemtilor au fost prada usoara pentru apararea franceza. Muller neacomodandu-se cu noua postura fiind deseori depasit in jocul aerian. In rest prima repriza a fost a arbitrului Nicola Rizzoli, a trecut cu vederea 9 faulturi clare la nemtii din care 2 extrem de periculoase (unul la faultul lui Pogba in minutul 20:20 in marginea careului francez si tinerea in careu a lui Draxler in min 39:45). De partea cealalta ar fi o singura faza in minutul 1:44 cand Can este lovit in mana de o centrare. Daca dai penalty pentru hentul lui Swinstinger atunci analizezi cu aceasi masura si hentul lui Can si faultul lui Draxler din careu. Dupa parerea mea, desi a fost hent la Swinstinger nu poti sa dai penalty. Sunt zeci de astfel de faze, daca s-ar da 11 metri pentru fiecare atingere involuntara cu mana ar fi 2-3 penalty-uri in fiecare meci. Dubioasa delegarea lui Nicola Rizzoli pentru acest meci.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close