EURO 2016  ·  GRUPA A

Olanda condamnată! Numai o minune mai poate duce ”Portocala mecanică” la baraj

Olandezul Depay, în prim-plan, n-a făcut o figură strălucită în Kazahstan // Foto: Reuters
Olandezul Depay, în prim-plan, n-a făcut o figură strălucită în Kazahstan // Foto: Reuters

Articol de — Luni, 12 Octombrie 2015, 00:00

Ca să termine pe locul trei, ”bronzul” Mondialului 2014 trebuie să bată mîine Cehia, iar Turcia, învingătoare sîmbătă la Praga, să piardă acasă în fața Islandei, deja calificată.

Olandezii au bătut sîmbătă în Kazahstan (2-1), iar apoi le-au ținut pumnii cehilor în confruntarea cu Turcia. Numai că oamenii lui Fatih Terim, contracandidați la locul 3 în grupă, ce asigură prezența la baraj, nu s-au împiedicat la Praga, cum spera Robin van Persie. Mai mult, au învins cu 2-0.

Ajutați și de gazde, care, deja calificate, au folosit multe rezerve, dar și de arbitrul Martin Atkinson. "Centralul" englez le-a acordat turcilor destul de ușor un penalty, transformat de Selciuk (62), iar Calhanoglu a închis apoi tabela (80).

Cu două puncte mai puțin decît echipa lui Terim în clasamentul grupei, Olanda a rămas astfel pe poziția a 4-a. Iar în ultima etapă, programată mîine, are nevoie de-o minune pentru a prinde barajul. În Cehia nu mai are un adversar atît de periculos, deci poate miza pe-o victorie. Dar în același timp îi trebuie ca și Islanda să cîștige în Turcia.

Cît de conectați mai sînt nordicii, și ei calificați, pe ultima sută? Sîmbătă au condus Letonia cu 2-0, în minutul 27, dar la reluare au redus considerabil turația motoarelor și meciul s-a încheiat 2-2.

Probleme cu portarii

Olandezii i-au pierdut sîmbătă, în Kazahstan, pe ambii portari. Titularul Cillessen s-a accidentat la încălzire, iar rezerva Krul a suferit o leziune la genunchi și a fost înlocuit în minutul 81 cu al treilea goalkeeper, Zoet. Cum nu sînt șanse ca Cillessen și Krul să fie recuperați în timp util, selecționerul Danny Blind l-a convocat pe Vermeer (Feyenoord).        

31 de anisînt de la ultimul Euro fără Olanda. Cel din 1984, disputat tot în Franța

100 de meciuriîn "națională" a făcut Van Persie la Astana. A fost introdus însă abia în minutul 87Crezi că ai avut deja COVID-19? Iată ce ar trebui să știi. Mulți sunt asimptomatici

Libertatea

Comentarii (1)

bogdared9  •  12 Octombrie 2015, 09:30

si ii mai criticam pe ai nostrii...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1