INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA

Pal Dardai a evaluat şansele Ungariei după amicalul pierdut cu Rusia: "Sîntem de locul 3"

Articol de - Publicat joi, 20 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 noiembrie 2014 00:04

Tehnicianul de 38 de ani crede că maghiarii îşi pot atinge targetul, “dacă menţinem ritmul actual şi nu apar accidentări”.

O dată cu eşecul suferit marţi, în faţa Rusiei (1-2), s-a încheiat şi mandatul “interimarului” Pal Dardai pe banca Ungariei. Prilej pentru tehnicianul de 38 de ani să facă o evaluare a potenţialului echipei şi a şanselor de calificare la Euro 2016, într-o grupă F condusă la această oră de “tricolori”.

“Din ce-am văzut eu în meciurile din preliminarii şi în amicalul de aseară, cred că sîntem de locul 3 în grupă”, apreciază Dardai. El pune însă şi o condiţie: “Să păstrăm ritmul de pînă acum şi să fim feriţi de accidentări. Vă dau un exemplu: dacă Gera păţeşte ceva, cu cine-l înlocuim?”.

Fostul internaţional crede că, în acest moment, maghiarilor le lipseşte o linie a doua. Amicalul cu Rusia l-a folosit tocmai pentru a vedea la lucru cît mai mulţi jucători, însă destui l-au dezamăgit: “Istvan Kovacs, de pildă. Este un băiat inteligent, foarte entuziast, dar la nivel internaţional aceste calităţi nu-s de ajuns”.

“Nu ştiu dacă rămîn”
Întrebat de ziarişti ce şanse sînt să rămînă selecţioner, Dardai a spus că situaţia
nu e chiar atît de simplă: “Sigur că mi-aş dori să continuu. Dar sînt şi alţi factori în ecuaţie. Soţia, copiii, clubul Hertha, cu care sînt sub contract”.

Federaţia vrea o decizie în două- trei săptămîni, “ceea ce e cam repede. Trebuie să ne gîndim foarte bine”.

4 meciuri a bifat Dardai pe banca Ungariei: o remiză şi două victorii
în preliminariile CE 2016, plus eşecul în amicalul cu Rusia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cartgrigorescu
cartgrigorescu  •  20 Noiembrie 2014, 15:41

Mai bine obiectiv decat tel. Cel din urma se scrie "cél", si e preluat din lb. maghiara :))

terentesititina
terentesititina  •  20 Noiembrie 2014, 12:06

Mai Aureliane baiatu' tatii, ce e aia "target", ma? De "tel" sau de "obiectiv" n-ai auzit? In romana frazele-ti sint schioape si colturoase , bag seama ca poate d-aia o dai tu tare cu engleza...

mathed
mathed  •  20 Noiembrie 2014, 11:12

Comentar" inteligent si civilizat".daccian!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează