INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, ORA 22:00, DOLCE, PROTV, GSP.RO

Poliția germană atenționează asupra posibilelor atentate din deschiderea Euro 2016: "În luneta terorii!"

Mașina poliției, un Renault Scenic, în flăcări // FOTO Reuters
Mașina poliției, un Renault Scenic, în flăcări // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2016 00:00

Poliția germană atenționează: posibile atentate la deschiderea și finala Euro ale organizațiilor teroriste islamice.

Se înmulțesc semnalele de alarmă. Ultimul, de la Bundeskriminalamt. Biroul poliției federale germane pentru investigații criminale a făcut un raport despre amenințarea ce planează asupra Euro 2016. Și pericolul e real, anunță Bild.

"O competiție în zona de risc maxim"

"Deschiderea Franța - România și finala turneului, ambele pe Stade de France, sunt cele mai expuse. Ținte simbolice, aparent ușor de lovit, atacarea lor putând provoca un număr mare de victime sub ochii mass-media. Și întreaga competiție este în zona de risc maxim".

Raportul, care precizează că "fotbaliștii națiunilor cruciate ar fi în vizorul organizațiilor teroriste islamice", explică de ce Hexagonul e în mijlocul uraganului: "Trecutul său colonial din nordul Africii, implicarea militară în Mali, sprijinirea campaniei aliate împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, toate fixează Franța în luneta terorii".

Ieri, Parlamentul parizian a confirmat prelungirea stării de urgență, cu două luni, în întreaga țară. Până la sfârșitul lui iulie. Pentru a acoperi și Euro, și Turul Franței.

Tineri mascați au dat foc unei mașini de poliție la Paris

De două luni durează în Franța demonstrațiile vehemente împotriva modificărilor Legii Muncii. Și ele vor continua! Miercuri, cinci tineri cu fețele acoperite de cagule și înarmați cu bare de fier au atacat o mașină de poliție în plină stradă la Paris. I-au spart geamurile și au aruncat înauntru un cocktail Molotov.

Când cei doi agenți au ieșit din autoturismul în flăcări, au fost bătuți. Șansa lor, mai mulți oameni le-au sărit în ajutor. În aceeași zi, și polițiștii au protestat, plângându-se de violența demonstranților. Li s-a replicat: "Ceea ce face poliția e o provocare. La fiecare marș am fost atacați cu gaze lacrimogene, bătuți cu bastoanele și arestați".

Guvernul socialist al lui Valls, care a aprobat schimbările din Legea Muncii fără votul Parlamentului, susține că astfel se va reduce numărul șomerilor (3,5 milioane). Dar numai angajatorii vor fi avantajați, putând concedia mai ușor angajații și fiind protejați de eventuale procese ale nemulțumiților.

Antrenamente deschise, tribune pline

Francezii au toate cele 4 ședințe de pregătire de la Biarritz deschise publicului. Și fiecare antrenament se derulează cu tribunele pline. 9.000 de spectatori i-au urmărit pe "cocoși" și miercuri, și joi.

"E important să-i facem pe oameni fericiți. Iar jucătorii se simt foarte bine având fanii aproape", a declarat Didier Deschamps, care are 3 stagii înainte de Euro: Biarritz, Clairefontaine și Neustift im Stubaital (lângă Innsbruck).

Apoi, după amicalul cu Scoția, din 4 iunie, va stabili cartierul general la centrul național Clairefontaine.

"Cred că știu toți cine va juca împotriva României"

Într-un interviu pentru Le Figaro, Deschamps a declarat: "Am o idee clară asupra echipei și strategiei pentru startul împotriva României. Și cred că toți cei care ne-au urmărit cam știu cine va juca pe 10 iunie".

Selecționerul, care spune "mă simt bine, sunt relaxat. Totul e plănuit la milimetru", va folosi formula standard din lotul de 23:
Lloris - Sagna, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, L. Diarra, Matuidi - Griezmann, Giroud, Martial

"A renunța la acțiunile sportive și culturale înseamnă să renunțăm și să ne predăm în fața amenințării teroriste, în fața violenței. Dar noi nu renunțăm"
Manuel Valls, premierul Franței

130de oameni au murit în seria de atentate care a lovit capitala Franței pe 13 noiembrie 2015

12.000agenți vor fi dislocați pentru Euro; și nimeni din poliția franceză nu-și va putea lua concediu între 10 iunie și 10 iulie

34.000.000 €este bugetul pregătit de Comitetul de Organizare CE 2016 pentru securitatea competiției

6albaștri au fost supuși ieri unui test antidoping; probele de sânge și urină au fost prelevate dimineață, la ora 06:15, chiar la hotelul Regina din Biarritz

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează