INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

Răspuns dur al lui Gică Hagi pentru Răzvan Burleanu și Andrei Vochin: "Felicitări! V-ați făcut de rușine la EURO"

foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2016 10:14

Gheorghe Hagi a reacționat dur azi, cu un discurs foarte aspru la adresa celor care conduc FRF, țintele principale fiind președintele Răzvan Burleanu și consilierul Andrei Vochin.

De unde a pornit reacția lui Hagi? Într-un articol publicat ieri de Gazeta Sporturilor (vezi mai jos foto), jurnaliștii GSP aminteau poziția publică a lui Andrei Vochin despre calitățile ideale ale unui selecționer. Printre ele, aceea că "nu trebuie să fie un antrenor tânăr, ci unul experimentat, care să aibă cel puțin 45-50 de ani".

Plecând de la această afirmație, jurnaliștii Gazetei au completat articolul cu o știre în care punctau că, într-adevăr,  tinerii care au condus naționala în ultimii 10-15 ani (Hagi și Răzvan Lucescu) au dat greș.

"Personal, cred că a fost o formă foarte subtilă de a mă ataca, invocând eșecul, amintind de perioada foarte scurtă ca antrenor al echipei naționale, de cinci luni (iulie-noiembrie 2001), în care am bătut Ungaria în deplasare pentru prima oară în istorie și am pierdut barajul cu Slovenia din calificările pentru World Cup 2002.

Felicitări Andrei pentru concluzia și analiza la care ai ajuns: “Tinerii au dat greș”, cu referire directă la adresa mea, ca antrenor al echipei naționale la vârsta de 36 de ani. Într-adevăr, ai dreptate 100% și te felicit pentru asta, dar ai omis un lucru: cu aceeași măsură să vă analizați și pe voi acum după ce v-ați făcut de rușine la Campionatul European.

Dacă eu eram tânăr și fără experiență la 36 de ani, după 20 de ani de jucat fotbal la cel mai înalt nivel național și internațional, atunci tu și președintele FRF nu sunteți FOARTE-FOARTE-FOARTE TINERI și lipsiți de experiență pentru a conduce destinele fotbalului românesc?

Gândiți-vă și reflectați la ceea ce am afirmat și sper ca împreună cu președintele FRF să realizați că sunteți prea tineri și fără experiență să fiți la cârma fotbalului românesc, la fel cum am fost și eu la 36 de ani. Atunci eu am plecat. Voi ce faceți, nu sunteți la fel de tineri și lipsiți de experiență?

Andrei, îți dau trei motive pentru care acesta este momentul ZERO al fotbalului românesc și de ce este bine ca fiecare să rămânem să facem ceea la ce ne pricepem cel mai bine pentru că aici vorbim de a conduce și a lua decizii importante pentru fotbalul românesc.

a) Cea mai mare problemă a fotbalului românesc în acest moment este că noi cei care am jucat și am făcut performanță la cel mai înalt nivel suntem judecați și conduși de oameni care nu au experiență și sunt foarte-foarte tineri pentru a avea în mâini soarta fotbalului românesc.

b) Sub conducerea voastră pentru prima oară în istoria echipei naționale ne-ați făcut să ne simțim UMILIȚI (Albania ne-a bătut în meci oficial, nu în meci de pregătire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media și oameni de fotbal după eliminarea echipei României de la EURO 2016, nu de mine!

c) Sub conducerea voastră în ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanță la tineret și juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, să nu spun dezastruoase. De doi ani vă tot spun că Ungaria ne-o va lua înainte: ne-au depășit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii și juniori s-au calificat la turnee finale.

De asemenea, vecinii noștri din estul Europei, sârbii și croații au câștigat trofee, iar noi am ajuns să fim învinși de Bulgaria pe teren propriu și nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu ZERO performanțe. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru că trebuie să te pricepi la fotbal. Pare ușor, dar nu e!

Închei această scrisoare deschisă cu un singur gând: REFLECTAȚI FOARTE BINE CE DRUM URMĂM ȘI CU CINE ÎL CONSTRUIM.

PS: Andrei, sper să rămâi fanul nr. 1 al proiectului Academiei și al clubului FC Viitorul în continuare, așa cum știu. Chiar putem bea o cafea împreună, așa cum făceam înainte.

Cu respect, Gică Hagi". 

739895 06 07
Click pe poză pentru a o vedea la dimensiunea mai mare

Playtech: Florin Busuioc, UMILIT public de fiul pe care a ales să îl uite. Tânărul a devenit obscen pe social media VIDEO


Comentarii (63)
913616478770800
Vasya Dinamo  •  24 Octombrie 2016, 20:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

247728465607104
Ionascu Andrei  •  26 Iunie 2016, 13:59

ANDREI VOCHIN un incompetent ata in plan profesional cat si personal,el nu a fost capabil sa isi convinga fiica si sa se impuna in fata ei pt a termina relatia ei cu Ilie Dumitrescu! Ce parinte si barbat esti ANDREI VOCHIN in conditiile in care stii ca fiica ta de 22 de ani *** cu un barbat care are aceeasi vrasta cu a ta,47 de ani , si cu 4 copiii mai mari ca vrasta decat ea?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

897474837063675
Grigore Adrian  •  26 Iunie 2016, 13:27

Pe langa turci, bulgari, greci, iugoslavi, croati, generatia ta de aur, Gica , Maradona din Carpati, aveti un sfert de finala, tras de par cu In Suedia, ai fost prin B, in Italia, si umabra in Spania, te-ai afirmat in Turcia, m-ai taci . Nu fii asa critic cu jucatorii din tara in care traiesti, cu sistemul asta degradat de valorii, tu ai fost produsul altui sistem in care se cunoaste si trebuie sa recunoastem ca educatia erea de valoare datorita (comunism - coercivitate- frica- avantaje) si ce ati facut voi Valorile pentru a salva fotbalul in noua perioada. A-ti ost fideli celor car v-au adus bani: Valutistii - fratii B. ,Mircea Sandu, v-a luati de Burleanu (un amator in ale fotbalului, dar poate mai cinstit

Vezi toate comentariile (63)
Comentează