EURO 2016  ·  FRANŢA

Raymond Kopa, o glorie a "cocoșilor" și a lui Real Madrid, a găsit și un mare dezavantaj la tragere: "E prea slabă grupa. Ar fi fost bun și un rival tare"

Articol de — Luni, 14 Decembrie 2015, 00:00

Valbuena, internaționalul de la Lyon, spune: "Noi sîntem singurii noștri adversari din prima fază". Dar Gerard Houllier, fostul selecționer, avertizează: "Iordănescu e vulpe bătrînă"

Francezii, mulți dintre ei, își fac deja planuri. După tragere, nimic nu pare să-i oprească în grupa A, nimeni nu le poate lua primul loc și cel mai accesibil culoar spre trofeu.

"Nu puteam visa ceva mai ușor"

Raymond Kopa, 84 de ani, medalie de bronz la CM 1958 și triplu cîștigător al Cupei Campionilor cu Real Madrid, a exultat sîmbătă seară: "E o tragere excelentă! Îi permite Franței să se califice lejer în «optimi». Nu puteam visa ceva mai ușor". După cîteva clipe, faimosul mijlocaș al anilor '50-'60 a observat și un dezavantaj: "E chiar prea slabă grupa, prea abordabilă. Ar fi fost bun și un rival tare printre cei trei. Ne-ar fi ajutat să ne pregătim pentru partea a doua a competiției, care va fi mult mai dificilă".

Alt fost internațional, mult mai tînăr, Alain Roche, 48 de ani, spune: "Nu ne putem plînge. România și Albania sînt la mîna noastră. Deschamps a avut iarăși noroc". Iar Mathieu Valbuena, mijlocașul lui Lyon, crede că "noi sîntem singurii noștri adversari din prima fază".

"Greu de combătut"

Totuși, Guy Stephan, unul dintre asistenții selecționerului, atrage atenția asupra "tricolorilor": "O echipă cu un stil greu de combătut. O echipă care se apără în bloc și care lasă foarte puține spații. În calificări, a dat 11 goluri și a primit doar două". Gerard Houllier, ex-selecționer, completează: "Iordănescu e vulpe bătrînă, are mare experiență". Nici Mamadou Sakho, stoperul "albaștrilor", nu e prea bucuros: "Toți zic că va fi floare la ureche. Dar chiar aveți impresia că România va intra pe teren gîndindu-se că a pierdut deja? Serios? Avantajul de pe hîrtie poate fi egal cu zero pe gazon".

"Dintre adversari, cele mai puține informații le am despre români. Dar știu că au avut cea mai bună apărare din preliminarii și că n-au pierdut nici un meci"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"România marchează puțin, dar încasează și mai puțin. O echipă solidă, cu jucători poate nu atît de cunoscuți în Europa, dar disciplinați și performanți. Imaginea e Raț, căpitanul"
Guy Stephan, asistentul lui Deschamps

"România, o tristă amintire: am făcut 0-0 chiar la debutul lui Euro 2008. A fost cel mai urît meci din istoria albaștrilor la turneele finale"
L'Equipe, cotidian francez

"România nu e cea mai spectaculoasă echipă a momentului. Dar, atenție!, se apără bine"
L'Equipe, cotidian francez

8 victoriiare Franța în 16 meciuri jucate împotriva României (3 înfrîngeri)Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

De-a lungul Flandrei

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Mastersul de la Londra și Openul Galez

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1